Friday, July 9, 2010

Bila auto Vs semi-auto

Entry kali nie....agak beza dgn citer2 kengkawan yang lain yea..saya mengalami masalah dgn barangan teknologi masa kini...kih3..macam duduk zaman jepun pulak yea..ok ler..macam nie..ramai orang di luar sana kata amat dan teramat mudah guna mesin basuh fully auto..bubuh baju + 1/2 cup sabun pencuci +set ur time @ progrm..then tutup kita boleh buat ape sajer keje..r yg penting boleh ZZzzzZZZzz..tau2 siap sedia utk di jemur..mudah kan!!
mesti kengkawan gelakkan i kalau i kata...i prefer the semi-auto than the fully- auto washing machine...hu3..(adakah aku antara insan2 zaman jepun yg tinggal...x suka yg auto)..
gelak la..gelak la...huahahahaaa...i have several reasons tau why i choose the semi machine tau...

  1. kalau auto memang ler mudah..tapi masalahnya..tekanan air kat rumah i tak berapa kuat..teramat lambat nyer nak tunggu kain baju tue untuk di sidai..
  2. rasa macam x berapa bersih ler...coz tengok baju tue macam tak gerak2 jer dlm mesin tue...hu3..


  1. kalau semi-auto...i boleh basuh baju 2/3 trip...then boleh bilas baju kat tempat lain ...(means bilas kat paip ler..bukan guna mesin..at the same time i boleh basuh baju2 yang 2nd trip...)
  2. dan rasa puas bila tengok buih sabun yang meninggi langitnyer...
  3. rasa puas bila tengok baju2 di dalam tue..berputar2...kih3..

So...u all macam mana pulak eak..mesti i sorang jer kan yg suka guna semi-auto washing mechine..huahahahaa...i tak kisah ler kalu u all nak kata i ketinggalan zaman...asal i rasa puas dgn keje2 i,wokey...apepun..kat rumah i..my hubby belikan yg auto ler...tak mau...tak mau..(loghat x i)..agak2 kelakar tak kalu on my next birthday..i request mesin basuh kat my hubby...he3..

No comments:

Post a Comment

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers