Tuesday, May 31, 2011

ahakssss Tounge Twister

Alahai...comel sungguh pic kat bawah nie....


hahahahaaaa...











kenapa mesti gambar nie yang perlu saya letak eak...

apa kena mengena dengan "title" hri nie..

macam nie,sementara menunggu anak2 murid saya membuat lembaran kerja,saya menyelak surat khabar yg ada di atas meja guru..Utusan Malaysia ..Isnin...

ada selitan akhabar dalam tulisan jawi..




tergeliat lidah nie membaca artikel tu dalam jawi..

tetiba saya rasa macam satu perasaan yang kesal dtg dengan tiba2.

KENAPA?

YA ALLAH...


aku semakin jauh...lupa pada tulisan itu...iaitu jawi...

masih ramai kah generasi muda yg seangkatan dengan saya yang telah lupa pada tulisan itu..

tak boleh jadi nie...saya mesti cari satu alternatif supaya saya tidak terus lupa pada tulisan itu..


maka..misi cuti sekolah nie...mulakan dengan membaca artikel jawi..


at least satu topik pendek...ok la kan..dari takde langsung..


so..


JOM KITA BACA BAHAN BACAAN DALAM JAWI!!!!!


Sunday, May 29, 2011

Close up...Auni..2010


tiada yang indah...selain dari senyuman mu..
i love your smile




sangat pandai berposing bila nampak kamera...



permata hati ayah dan ibu..
penyeri hidup kami...



walau bersahaja...kakak tetap berikan pose yang tidak mengecewakan..
(bakat siapalah...yang di ikut kakak..ngeh3)



gaya manja ala-ala..primadona gitu...
ahaksss...pandainya...

Thursday, May 26, 2011

stress..STRESSSS...stressss...

Wahahahaaa.....mood yang sentiasa menekan..dan tertekan..sudah tiba da..

My Guru besar sudah kasi memo pada semua guru utk isi markah murid sebelum naik cuti..

mau tak stress...satu hal..

satu hal yang bertambah stress...lepas tanda...hasilnya..

:

:

:
:
:
:
:
:
:
:


waaaaaaaaaaawaaaa...

mana tak STRESS...


tak cukup dengan tu jer..nak kejar date line utk habis tanda kertas dan isi markah...

maka....

di mana2 ada saja kertas soalan..

rupa aku pun dah macam minah kartun kat bawah nie..




tengah malam bersengkang biji mata nak menanda kertas..

so......

deal..sape kata jadi cikgu SENANG!!!!!!!!!!


cayok..cayok ..cayok..

aku kena habiskan juga tanda kertas..

apa2 keadan sekali pun sebab....


aku nak bercuti dengan gumbiranya dengan family tercinta..

ngeh3...




tersenyum hingaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa telinga...sebab..
STRESSSSSSSSS

cuti nie en hubby kata dia tersangat bzzzzzzzzzzzzzzzzzz
wwawaaaaawaaa
tetap x bleh cuti weiiiihhh.

Monday, May 23, 2011

Apa kes ni????

Takde la kes yg berat sangat pun..tapi boleh jadi kes polis gak la..mau tidaknya..konon nak datang awal kan...pukul 645 pagi aku dan anak2 dah terjah jalan yg agak gelap tue..mula2 naik kete dah terdetik juga..tapi buat x tau je..

As usual..sebelum sampai sekolah,en hubby mesti hantar sms. Tanya..aku dah sampai ke belum..and wish morning kiss..he3..tapi macam x dengar pulak ring tone message ni..

HAH!!!! KOMPEM!!!!!
MUAHHAAAHHAAAHHAAAAA!!!!!!





aku hari ni jadi 'Pendatang Asing'...my HANDBAG.....tinggal kat rumah la weiiiii....

rupanya..en hubby bertindak bijak...he3...call my friend...KAK LIN..bgtau le kononnya..aku ni tertinggal handbag..he3..siap sedia la balik nanti menadah telinga..dengar LETERAN darinya...kui3..


harap2 nanti jalan clear tanpa roadblock...he3..kalu tak mau aku duduk balai...kih3...so today posa la kan..xleh nak rehat kat kantin..muahahahhaaaa...sedih2..

Friday, May 20, 2011

Wajah-wajah kesayangan HAMBA..Part 1

Ini dia...sumber inspirasi ku....kadang-kadang dengan gambar mesej lebih tepat untuk disampaikan kepada orang..maka..entry kali ni..kita guna gambar jew yg banyak yea...


Ayah & Ibu


My Sweetheart...Demoksss...



My Hero & Heroin

Hazim...Auni



Nie..insan2 yang adakalanya..ding..dong..bell

sama macam aku ler kan..he3


TO BE CONTINUE......

Thursday, May 19, 2011

penantian yg BERBALOI...

Kenapa pulak dengan si hazim nie yea...nak tahu???

Hazim malu-malu kucing sebab dia dapat 'jajan' tanpa berlari..kakak yang tolong kutip untuk dia..dia tersipu-sipu kat tepi padang..geram jer ibu dengan hazim..kalau tak..satu padang dia berlari..nasib hari tu kakak auni berhati mulia..he3..kakak memang baik pun...kan..kan..


Hazim: Kenapa kakak dapat hadiah,ibu?

Ibu: sebab kakak berani mencuba..

Hazim: cuba apa?



Cuba tengok kat dinding tue...hasil cubaan kakak yang pertama..membuahkan hasil..berbaloi kita tunggu keputusan pertandingan mewarna nie..kakak dapat tempat pertama..



Ni gambar masa kakak tengah mewarna...bersungguh dia mewarnakan lukisan tue..cuma warna kakak tak variety..warna yang ayah beli entah ke mana kakak simpan..lastly bawa je warna yang ada...jadilah....



TANIAH ! KAKAK AUNI...

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers