Saturday, June 25, 2011

BerAkhir sudah MAHARAJA LAWAK 2011


Demam MHL 2011 sudah berakhir malam tadi..

24hb Jun 2011
Memang best..best sangat..

sangat2 terhibur..sampaikan ada org tue terpaksa stay kat umah saya

semata-mata nak tengok MHL 2011..

kih3..


Finalis MHL 2011 memang hebat2 belaka..

di tambah pula dengan para juri yang memang best..

especially..Mr Sifu...Apek..


Para juri MHL 2011

mereka juri tetap sepanjang program tersebut..

sangat sempoi..

4th :MH JAMBU


RM 50,000 & trofi


ok per..tempat ke-4..dapat 50k tue..


taniah jambu..kalu jambu bleh kasi lebih malam tue..rasanya dia bleh jadi champion..


tag line jambu: apa2 x boleh..


3rd: MH NABIL

dapat gak tempat yea nabil..

nabil adalah satu2 nya peserta solo yang sampai ke final..dan mendapat tempat..

RM 150 000 & trofi

banyak tue en nabil..bleh wat duit hantaran tue..ahaksss

memang tabik spring la dengan nabil...

bukan senang wooo mau bikin lawak solo...

tapi nabil dah buktikan ..YeaaaaaHHHH...nabil menang gak


2nd: MH JOZAN

semua orang sangka JOZAN champion..

tapi dah xde rezeki...nak jadi JOHAN..

NAIB JOHAN pun ok maaaaa...

RM 200,000 & trofi

berbaloi...sangat berbaloi...

taniah...





JUARA MAHARAJA LAWAK 2011


RM 350 000 & trofi

..MH SEPAH..


rezeki baby yea en syuib..alhamdulillah..

ini yang dikatakan..tuah ayam nampak di kaki..tuah manusia sape tau kan..

memang happening show sepah malam tadi..

terbahak2 kami seisi keluarga..

anda memang patut menang..


jangan lak lepas dah menang masing2 bawa haluan...

teruskan usha anda..u can go..far...far...far away...

utk lebih berjaya...












Sunday, June 12, 2011

i'm a good housekeeping.. :)

As usual...
on weekend...
i'm doing all the house works myself..en hhubby?
He will help me..when his not in duty..(went to work on Sunday)
Never mind..i can do it by myself..its my duty as a mother..as a wife..

Today my hubby was working...so..early in the morning what i was doing are....

1. tidy the bed..


DONE... Yes!!


2. Laundry

DONE...Yes!!!


3. Sweeping & Moping

DONE...Yes!!!



4. Cooking
NOT YET!!!!!!!

muahhaaaa...i have no idea what to cook for lunch..
muahhaaaaa....

ok la take five first..
then i try to think menu for todays lunch


p/s: cook the rice first...then call en hubby...what he wants to eat...that is more easy to me..coz no need to think a lot...ha3

Thursday, June 9, 2011

Kurangkan pemanasan global..

citer saya nie rasanya topik berita 2 -3 hari yang lepas...he3..satu malam..selepas dinner..cewah..lepas makan malam daaaa...seperti biasa anak2 main dalam bilik..entah apa yang di mainnya..asal tak ganggu ibu and ayah nak watching news...cewah..betul la.

HOT topik between us..kerajaan menyeru rakyat jelata supaya menanam sekurang-kurangnya 7 pokok di kawasan kediaman utk mengurangkan pemanasan global...he3...

Ibu: waaahhhh...seruan yang baik nie..
Ayah: kat luar tue ayah dah tanam 5 pokok buah2an...lagi dua...
Ibu: eh ..ape lak..x yah de..dah cukup..lebih lagi adalah..
Ayah: ye ke...(ayah sambil kira jumlah pokok yg di tanam kat luar)
Ibu: ye lah...pokok bunga ibu kan ada banyak kat luar tue..
Ayah: hek eleh..kalu pokok bunga awak tue..yang nak hidup pun segan..baik x yah...hahahahahahhaaaa
Ibu: amboiiiiiiiiiiiii.....aci ada sudah la..blueeekkk....

bengkek jerk hati...kelakar pun ada..mmg pun bunga tu bagai di kata ayah...hu3..eleh..ada ku kisah..asal ada..dah tanam puuun...

Wednesday, June 1, 2011

@HaRi SuSu SeDuNiA@

satu pagi yang hening..sewaktu saya dalam perjalanan ke sekolah..handphone berbunyi...wah..ku sangkakan ucapan sayang dari en mokss..macam biasa..


TAPI!!!!!!

sungguh ku tak sangka...rupanya2...en moksssss send message...and wish...


SELAMAT HARI SUSU SEDUNIA!!!!!!

sabar je...sekali saya buka HOT FM....yea...hari ni hari susu sedunia..macam2 cerita tentang susu diperbahaskan dalam radio..ada yg citer pasal pengalaman dia org masa kecik2 tak suka susu...hantu susu...hisap susu botol sampai darjah 6 la...saya?????....he3

saya pun ada gak experince tue....kui3...saya hisap susu botol sampai saya tadika...kih3..stop menyusu botol sepenuhnya masa darjah 2..he3...memang betul..bila dpt susu dlm botol nikmatnya...hanya tuhan saja yang tahu...hahahahahhaaaaa.....seriously...memang masyuuuuk...ha3...

auni dan hazim sekarang 6 dan 5 tahun...they still minum susu dalam botol...so..takde alasan untuk saya hentikan nya coz saya masa kecik2 pun mcm tue..alahai..bukan xtvt yang tak elok pun kan..minum susu baik utk kesihatan...kan..kan...

ermmmm hari ni gak 1st day stay at home with my kids..en moksss went to outstation for 3 days..anak2 pulak dah tidur seawal 9 mlm...so ibu nak buat apa eak?????

adalah lebih baik untuk ibu TIDUR juga...he3..sok ada kelas...bye..

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers