Friday, November 7, 2014

Ulat Buku..

 
Setiap kali keluar...tempat wajib yang mesti dikunjungi..KEDAI BUKU...
Auni memang akan pergi cari kedai buku..kalau tak pun..kiosk jual majalah pun jadi..
baru sempat nak susun buku2 koleksi auni..
 
 

Ini rak pertama yang dah selesai disusun..
Buat masa ni..auni lebih suka baca buku komik bersiri..
koleksi buku dia macam2 sebenarnya..selain daripada koleksi yang di beli sendiri..
 
Her aunties..sangat suka melayan kerenah anak dara sornag ni..
 
Lot of loves and thanks to..
Mak ijah .. Mak ikin..& Acik Hafzan
yang sangat rajin layan minah sorang ni..
 
Rupanya .. anak dara sorang ni ada impian..
She wants to be a writer..
 
Insya Allah kakak.. kalau kita rajin..sentiasa mohon padaNya..cita2 kakak akan tercapai..
ibu..ayah..and your aunties always pray for u..


..My DaY.. # Part 1

Alhamdulillah...
 
Hari yang ditunggu-tunggu tiba juga akhirnya...
Sepetang di UPSI pada 9 Sept 2014..
untuk...peminjaman jubah..
 
Hati berdegup kencang.. pada hal amik jubah je kot..
ahaksss.. lama dah tak sarung jubah ni..mimpi kah aku???
 

tak disangka-sangka... terjumpa dengan rakan sekuliah masa degree dulu..
maintain macam dulu...heheheee...
Alhamdulillah..
akhirnya kami Berjaya menamatkan pengajian selepas melalui pelbagai dugaan dan cabaran..
 
 
ini ler teman sekuliah...semakan..se assignment..dan segala SE..
hahahhahaaa
 
Tq pn rozita sofian..for being my buddy...
kalau nak diikut..makcik ni...satu Uitm dengan makcik masa  di Arau...tak sangka pulak jumpa masa degree di UPSI..lepas tu sambung Med pun sama gak..
Dah jodoh tak ke mana iye idok...
 

sepetang kami ditemani orlh anak2 UPSI..
he3...
askar puan rozita..yang comel,,yang baju pink dah dalam list I untuk buat menantu
hahahhahaaa..
 

Saya...ye saya...saya yang dah habis belajar..habis buat Med..
Alhamdulillah..syukur Ya Allah...
 

Bersama anak2 UPSI..ibu kandung suloh budiman..
 

rupa yang dah x semenggah..huru hara jap...sebelum balik...selfie dulu..
ahaksss..
 
..bersambung...

Sambutan Hari Guru 2014


Walau telah lama berlalu..tapi ianya masih segar dalam ingatan ini..
bila mana...hari ..seorang guru dirai..
hari..seorang guru di beri peluang mengikatkan ukhwah sesame rakan sekerja dengan melakukan akiviti berkumpulan bersama-sama...
 
 
antara kumpulan pada hari kejadian...
kumpulan yang penuh warna-warni gelagat yang suka sakat menyakat..
memang happening...
Team SKTS .. memang sporting!
 
dari pihak pentadbir hingga ke staff sokongan..
 
 
sebenarnya banyak acara guru2 ni..tapi al maklumla..dah namanya hari guru..jadi nya tak sempat nak berposing ..teruja nak bersukan..he3..
 
 

tu dia.. our GPK kokurikulum..
macam tak puas hati jer...
ahaksss...group kalah le tu..


senyuman guru2 SKTS..yang penat berjuang untuk menang!!!
 

walau pun penat.. walau pun semua acara guru2 sendiri yang susun atur..walau kami yang perlu dirai..namun kami puas hati..bila rakan2 sejawat gembira..dan tentunya bila lihat anak2 didik teruja melihat aksi guru2 mereka..
 
Next year..make sure ..tema yang dirancangkan jadi ye..
Go SKTS Go!!

 

 

taman tasik..

 
Bismillahirrahmannirrahim..
 
Dah berabuk foto ni kat draft rupanya. ibu belum sempat nak godeh blog ni lagi..
 
Alhamdulillah...
Hari ini ibu berkesempatan untuk jenguk blog nie memandangkan mata ni dah sama2 memandang screen..buat I think
 
yang sebenarnya ibu rindu kat anak2 ibu..
Ya.. tak sampai sehari pun tak jumpa anak2 ..dah rasa gelisah..
 
ok.. terus kepada main objectives..
 
foto ni kami ambil dah berbulan yang lalu kot.. kalau tak silap waktu ni ibu pergi seksyen 2 shah alam untuk binding hardcover tesis..
sementara nak tunggu siap..kami lepak di taman tasik shah alam ni..
dan..tunggu waktu berbuka puasa..
 
Ya... pada waktu ni..anak2 ibu semuanya berpuasa..dalam penat dan letih masih gagah nak temankan ibu siapkan kerja ibu..
sebab tu..ibu SAYANG kalian..sebab..tanpa kalian ibu tak mungkin boleh siapkan kerja yg tertangguh ..
 
 
Hazim seperti biasa lah..tak pernah kecewakan orang bila berposing..
juru kamera nya.. cik auni ye..
dia memang ada talent dlm photoshoot..
dalam usia dia yg masih muda..dia boleh cari sudut yang cantik kalau snap gambar..
 

budak berdua ni memang pantang Nampak buaian..
 

hah..kalau gambar tak semenggah...pastinya hasil kerja hazim..dia memang ikut mood..ni mood nak main..sebab tu ibu tak sedia lagi terus dia snap..
tak padan puasa..



sudahnya... kakak auni yang amik alih tugas dia..
 

hazim jenis yang mudah bergaul..tak sampai 15 minit dia dah ada kawan main...yang baju hijau tu..itu dia punya kawan baru....
sama lincah dengan hazim..sesuai...
 

..uji kekuatan tangan katanya..
 

kakak..melayut tingginya..
 

take a break.. .
 

anak dara ibu sedang menikmati keindahan alam ciptaanNya..
 
 

 
jauh betul dia termenung... erti kata lain..dah penat main..tunggu nak berbuka..



ibu plak yang lebih2..hi3...
 

peace... no.. war..
 

Subhanallah..rasa sangat tenang..
 

kakak...sambil menikmati suasana matahari terbenam..siap menyanyi lagi tu..
 

hazim pulak..tengah fikir macam mana nak pergi seberang tasik .. sebab Nampak taman tema air..
macam2 soalan yang di ajunya..
 

kakak...keep thinking..
 

haishhhh... dah macam tunggu putera raja dating meminang pulaknya anak dara sorang ni..
 

 
hero ni dah kepenatan berlari...baring kejap katanya..
 
 
ramai juga yang bersantai di tasik bersama pasangan..menunggu waktu berbuka..
 
lepas azan maghrib..kami basahkan tekak dengan air mineral dan kurma..kemudian pergi solat di masjid..lepas tu baru pergi makan sementara menunggu hardcover ibu siap..
 
Alhamdulillah...dalam pukul 10 malam kami selamat sampai rumah..
 
Thank You Allah!

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers