Monday, October 31, 2011

Tolonglah...wahai LELAKI...

..dah terlalu lama tak menulis di blog nie..bukan sebab tak buka internet tapi.....entah le..terlalu banyak perkara yang berlaku lately nie..nak menulis pun terasa malas..sebab takut melalut..


aku pelik betul dengan sikap segelintir lelaki di muka bumi nie..sekarang nie terlalu banyak kes isteri2 teraniaya..memang wanita nie di cipta utk lelaki hanya sbg pemuas nafsu je ker..tolong lah kaum lelaki di luar sana..juga lelaki2 yg ada di dlm keluarga ku..(sekadar peringatan... :) )


FAHAMI wanita yang ada di sisi kalian...jangan lah waktu senang..atau bahagia...atau...bersuka ria..atau sesaudara dengannya lah..kamu..(kaum lelaki)..menghargai kami..WANITA..walau sekalipun wanita ada buat salah..cuba lah selesaikan dengan cara yg betul..wanita bukanlah barang mainan atau tunggul kayu okey..(emosi lak yea....)


SELESAIKAN setiap masalah yang ada bersama2..TAPI...bukannyer SALAH-MENYALAHI antara satu sama lain....dan bukan waktunya nak ungkit segala nostalgia yg hitam berkarat tue..knp bila gaduh jew..sibuk korek balik kisah hitam ...knp tak buka citer kisah2 yg indah2 bersama....spy damai...hilang rasa amarah..hilang rasa panas di hati tue..


HELLOOOOOOOOOOOOOOOO....kepada kaum LELAKI....kalau hati dah tak suka..dah benci..dah menyampah ke..kenapa nak cakap..yg wanita di sisi kamu tue..yg setia dengan kamu...jatuh bangun dengan kamu mengharung ranjau duka sepanjang berumahtangga...yang dah bertahun2...5..10...15 thn...tak pandai urus rumahtangga...jaga makan pakai..dan segalanya..


SELAMA hidup bersama...adakah KAMU...(si lelaki...) yang urus anak2...semasa kamu keluar kerja...yang suapkan anak makan..basuh baju kamu..basuh berak kencing anak kecik2 tue...semasa kamu seronok keluar dengan kawan2..melepak di kedai kopi...or somewhere else..balik2...senang citer..mintak di layan atas katil...HOIIIII.....ingat wanita nie mesin ke..

TAKDE TIMBANG RASA langsung...(GRRRRRRRRRRRrrrrrrrrrrrrrr!!!!!)


Fikir lah semula apa yg di lemparkan pada kaum wanita..jangan ikut sedap mulut nak lancang kata dengan wanita..


kepada kaum LELAKI...tolong lah fikir2kan...kalau kalian nak keluarga yg indah...yang menarik..tertarik...terhebat...kamu ...LELAKI..adalah tunjang segalanya..kamu KETUA keluarga..kamu..PEMIMPIN keluarga...kalau diri kamu sendiri tak terarah...tak teratur..tidak menjaga tutur kata sesama insani...tidak kenal SEJADAH...macam mana nak dapatkan keluarga yg mcm tue!!!!!


RAsanya...cukup ler dulu...untuk setakat nie...kalau tak mau terbakar blog nie dengan sumpah seranah...


p/s: to all readers....jgn ingat lak perkara nie jadi kat family i tau..tidak...dan mintak dijauhkan..aku je yg terlebih emo..sbb ada member citer pasal her relative yg face this prob..di tambah pulak lately nie terlalu byk citer pasal istri2 teraniaya...maka terhasillah blog nie..sorry kepada yang terkena..tapi tolonglah..JANGAN NAK SALAH-MENYALAH ANTARA SATU SAMA LAIN...kalau hati dah tak suka...atau cari hal nak KAWIN lain...

Monday, October 17, 2011

Tersentuh hatiku..

Hari minggu memang hari 'bermalas-malasan' di rumah.

Biasanya kalau takde rancang ke mana-mana..lepas solat sambung tidur..

anak-anak pula..seawal pagi..

rancangan kartun ditonton silih berganti..

takpe hari pelepasan..


So, sejak 2 menjak dah kembali ke alam persekolahan..

jadinya, hari ahad adalah hari meregangkan otot2 yang ada..di atas katil..

heheheheee...


sebenarnya memang dah nak bangun sebab nak siapkan sarapan untuk anak2 juga suami terchenta..(ayat cover..)

bila dengar pintu terkuak...pura2 tidur...

si kakak tengok..ibu masih atas katil..

si adik dengan tak puas hatinya..melompat ke atas katil..


Adik: ibu bangun hari dah petang..

kakak: ajim, bukan petang..dah pagi..

(sambil menguak langsir...)

Adik: bangun le ibuuuuuuuuuuuuuu...

(sambil menepuk belakang ibu dengan kuat..ibu menahan gelihati ..pura2 tidur..he3)

kakak: ajim, biarlah ibu tidur..ibu penat la..semalam ibu kan pergi sekolah jauh..(upsi)

tentu ibu penat..biarkan ibu rehat..jom kita pegi main kat luar yea..


Errrrrkkkkk....

betul ke apa yang aku dengar..

ayat kakak betul2 buat aku tersentuh..tak sangka sama sekali budak 6 tahun boleh faham situasi kita yg dewasa nie..

ermmm....

betullah kata pakar psikologi, perkembangan kanak2 dipengaruhi oleh persekitaran..

tapi hati ni memang tersentuh sangat2 bila dengar kakak yang begitu memahami..berdikari...dan hati kakak sama macam ibunyer..mudah tersentuh...he3..


so, SAKIT HATI tak ..

kalau orang dewasa yang dikategorikan dah matang..dah ranum..kalau ibarat buah la..tak faham dengan keadaan yang kita alami..

nanti ibu suruh orang tue belajar dengan kakak yea..



this is my little angel..

her words..always make me smile and happy

she's a good girl...a good daughter...also a good friend in mylife

this boy...

always make me angry with everything that his done..

but..

i will smile after i glare to him..

just because, he makes his funny face...

hahahahaa...


apepun..ibu terhibur sangat2 dengan kehadiran kalian..

love you sayang!!



Friday, October 7, 2011

Bila berjauhan...

Of course la..R.I.N.D.U...

tapi dengan sape eak?

takde dengan sape2..melainkan dengan..


DUA orang kat bawah nie...

muahahahahaaa..

realy miss u a million kissssssss..



sesampai je kat upsi dalam pukul 4pm..

urusan pertama ialah ke unit keselamatan upsi..

jumpa dengan pakcik2 guard yg berkaliber gitu..

he3..

amik sticker kereta ler..

dah tak larat nak jln jauh2...


itulah kan..dulu..masa degree..jln kaki sejauh alam ok je..

sebab?????


sebabnya memang x mampu lagi nak beli kete..

so..penat ke idak...JALAN je la..kan..kan..kan..


adakah kebenarannya pepatah melayu..

manusia tak boleh SENANG SIKIT...


ermmmmm...nanti la fikir eak..

he3..


hujan turun lebat sepanjang jalan ke upsi..terasa sgt2 boring..kalau anakandaku ada mesti tak boring kan..tapi haru je lah...hahahhaaa..setiap detik ibu memang rindu kat kakak dan adik..

ibu akan buktikan pada kalian..apa saja rintangan..ibu akan teruskan berjuang utk dptkan MASTER ibu...doakan ibu yea sayang...

RINDU dan GELAK TAWA kalian semangat ibu utk belajar..

CAYOK2...(sape lagi kan nak bg motivasi diri...he3)


thanks a lot to my behalf...

sokongan dan dorongan dr abang amat ayang hargai...

(sob...sob...sob...)

tetiba lak feeeeeeeeeeeeling eak...

belajar nak kena minta restu suami....ahakssss


apepun...Thanks sayang....

Doakan kejayaan ayang...demi masa depan kita bersama..



.......MISS YOU ALL....




Monday, October 3, 2011

Hooolalalaaa....comel nyer...

Seindah namanya..


MUHAMMAD HARITH AQLAN BIN FADLIE


sangat2 la comel...bila tengok harith...terasa macam nak anak kecik gak..


he3...


ingat lagi ke skill nak pegang baby eak...cer tengok...


:
:
:
:
:
:
:




ahakssss....terserlah kekoknya...


takpe2..practice make perfect...ha3...


tumpang happy bila my BF dapat baby...tak sangka..


hampir 14 tahun kami berkawan..dan still berhubung..mudah2 an perhubungan kami berpanjangan hingga anak cucu..




mau terkehel leher budak nie kalu aku pegang lama2..kih3





Hah...ini ler mama kepada baby harith..


taniah my friends..




semoga bertambah bahagia dengan kehadiran Harith..



Bayi yang baru lahir..ibarat sehelai kain putih...


bila tengok baby harith...


tersentuh hati nie...kenapa orang2 kat luar sana sewenang-wenangnya buang anak kat merata tempat...





harith still sleep...




jenuh cium dia...kiri..kanan..tetap tidur...


Harith memang suka tidur mulut buka la..nanti lalat masuk tau..
memang sedap kalau dapat buat baby menangis..he3
dah buat baby nangis..kita tinggalkan...pastu..


PASTInya...


Si emak kepada baby akan menjerit...

"Ko tidurkan semula anak aku!!!!!!"

(ayat2 diriku gak la satu masa dulu..bila mak and pak sedara budak2 ni kacau sampai terjaga my baby...he3)

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers