Monday, May 31, 2010

PENANTIAN



Masihkah..
ada cahaya dihujung perjalanan hidup ini...
Penantian satu penyiksaan..
Penantian menuntut kesabaran..
P.E.N.A.N.T.I.A.N
satu epilog yang penuh misteri..

Sunday, May 23, 2010

Terasa sepi...rindu..

230510 - 11.30 a.m

My hubby berangkat ke negara matahari terbenam..selama seminggu..tinggallah kami bertiga di sini. Terasa lamanya dia pergi padahal baru beberapa jam.hu3..bukan ape, biasanya hubby kalu nak outstation jauh, jarang amik cuti sebelum pergi,tapi kali nie hubby cuti dari 17hb sampai 22hb.Cuti coz nak baca buku..hu3..kali nie hubby ke japan utk amik exam..tue yg cuti lama..(erk..ye ker...)
As long as you know what had happen btwn of us..so please...n please...it first and last k...
Terjiwang karat pulak nyer..hu3..apepun..ayang boleh jaga diri dan anak2..jangan risau.Doa kami semoga abang lulus exam tue..n..cepat naik pangkat...kalau lulus belanja eak..sampai sana jaga diri,jangan lupa solat,kalu ada masa terluang call kami..WE MISS YOU...
p/s: Jangan janji tinggal janji..kami tetap menanti..hu3

Saturday, May 22, 2010

07052010 AdE2 aJeLAh Si Azimku SaYAng..

1.00 a.m
Hati nie berbunga2 n excited berkemas utk berangkat ke Padang,Indon..till 1.00a.m pun tak tidur lagi sbb mengemas apa yang patut..tengah buat 'penghapusan kekotoran' anakanda yang lelaki keluar dari bilik dgn ayahnya (ayah yg agak mamai2...) cuma dgr ayah suruh hembus kuat2..ingatkan hazim tak boleh tidur sebab hidung tersumbat..
Rupe3nya..dia telah melakukan eksperimen ke ats hidungnya..hu3..alahai anak omak..alahai anak omak..bila ditanya baru dia bagitau yang getah rambut kakak auni ada dalam hidung dia..mahu tak gelabah ayah n ibu..ade saja si azim ni..
Firstly, hamdi try nak keluarkan dr hidung dia..tapi takde alat yang boleh digunakan.Nak guna penyepit takut tajam nanti luka hidung..apa lagi si ayah dan hamdi bersiap utk hantar dia ke klinik 24jam..tapi malangnya tutup ler pulak..mereka ke pusat kesihatan yang berdekatan..lagi ler malang dan menyakitkan hati..boleh dia kata, tak boleh buat sbb azim tak dengar arahan..helloooo...dah tentula budak tu ketakutan..kata adik,kalu dia terus tarik keluar getah tue boleh jer..tapi dia takut..sengal betul..
My hubby balik rumah bagitau yang dia nak bawa Azim ke hospital seremban..in case azim kena admit hubby, dia terpaksa lepaskan peluang ke padang..sbb nanti takde sesape yang nak uruskan hazim..adusssss....tengah my hubby bersiap..si kecik nie yang agak mamai juga..mungkin mengantuk dan penat menangis..merangkak menuju ke kakiku...dipeluknya kaki nie..alahai...kesian ler pulak bila tengok dia yg rasa amat bersalah...
3.00 a.m
Mak ikut sekali my hubby ke Hospital Seremban..aku di rumah menunggu khabar...dugaan betul..my phone rang..hubby said..everything ok!!! Fuhhh!! Lega dengar..hati n wajahku kembali ceria..ekekekekee...hubby kata tak sampai seminit pun MA tue buat.. Punya lah mudah MA sungai pelek tue buat keje kan...tak cuba lagi dah kata tak boleh..teruk betul perkhidmatan dia..
4.00 a.m
Hubby terus ke LCCT, aku pulak dari rumah terus ke LCCT dengan adik..tragedi betul..tanya kat hubby azim mcm mn..hu3..dia rasa bersalah..diam jer dalam kereta..kesian dia...

Monday, May 10, 2010

080510 Selamat Hari Ibu

To all mothers in the world..'HAPPY MOTHERS DAY'..
Another mother's day is here,
Bringing joy and pleasure news,
On this special days, Mother dear...
I want to remember you..
I cannot give you costly gift..and I've told you this before..
No matter what i give to you...
You give back to me much, much more..
I can see in your eyes..
in tenders hugs and long good-byes..
a love that only mom and daughter know...
Mom...
I can see in your smile..
through passing years and changing styles..
a friendship that continually seem to grow..
Mom..
You are there..
to care and to understand..
you listened to me when I needed to talk..
you talked to me when I needed to listen
you let me grow and learn from my own mistakes
you never left my side when I was feeling down,
you were there mom.. to pick me up..
and to celebrate the memories we share..
I wish there was a way,
I could repay all those things that you have done for me..
... but...
there's nothing great enough to repay the greatest mother of all
Mom..
I loved you yesterday, tomorrow and everyday...
every single time as long as i can breath..
your love is always in my heart..
thanks mom for being a good mother to all of us..
'Happy mothers days to my beloved mother Pn Romhani'

Sunday, May 2, 2010

Hari libur bersamanya..

PREVIEW....
Superbowl,Banting
2 Mei 2010


Setiap minggu ada sahaja tugas2 yang perlu diselesaikan olehku atau hubby.Tuntutan kerja.Hubby tengah sibuk nak uruskan kerja yang bakal ditinggal kan jumaat akan dtg.(We will go a trip..bukit Tinggi,Padang)Aku pula sibuk dengan kelas tambahan.Jadinya,semalam my hubby ajak kami untuk bermain bowling.Mulanyan berhajat untuk bermain di seremban,tapi memandangkan Auni berada di kampung waktu tue (x nak ikut balik masa hari jummatnya..nak tidur umah nenek)..maka tukar plan..kami ke banting saje. Kebetulan pula my sis balik,jadi ramai sikit bleh join.

Kalau si hazim, 24 jam asyik tanya pukul berapa nak pergi main. Sanggup dia siapkan kerja rumah dgn tanpa di suruh...hu3..pandai sungguh dia membodek..(ikut sape eak????)Kami bertolak lepas maghrib..selesai solat jer kami terus pergi..lagi2 si kecik nie bising sesangat2nya..nak ke bowling...

Setibanya kami di sana..apa lagi si kecik nie..bising..tak sempat nak bg pesanan ringkas..hu3..menderu jer masuk...mengalahkan dia striker yg hebat..kah3...ramai betul org mlm tue.Kami terpaksa menunggu utk beberapa minit.(hazim dah mcm cacing kepanasan...)Auni masih di bawah kawalan...hu3..sementara menunggu giliran kami...kami pun tengoklah mereka2 bermain..kalau si Hazim...sesuka hati dia 'sound' player yg bolanya ke longkang..kah3..sian mereka..kemaluan gitu...

Bila tiba giliran kami main..apa lagi si kecik tue..dgn sibuknya dia memilih bola...bukan yg ringan nak diangkatnya..bola yg 1+kg tue..yang kami nie risau bola tue terjatuh atas kaki dia..yang dia pulak takut kami amik bola tue pada dia..berlari dia membawa bola tue..haru betul...

Setiap kali kami nak main mesti kena bagi dia main dulu..udah ler bola yg di tolaknyer sungguh sopan melalui 'lane' tue..apa yang gelinya..asal bola kami jatuh ker 'longkang'..hazim akan jerit..TAK TAU MAIN KER..KALAH...HA3...'drop our waterface'...kui3

Walaupun agak penat melayan kerenah dia dan kakak..kami rasa puas..dapat bersama..berlibur dgn anak2 tersayang...masa libur yg boleh dikatakan amat berkualiti...kami sampai ke rumah around 1.00 a.m....



Hazim dan Auni
Our Lovely dotter n son..


















Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers