Monday, June 28, 2010

22062010: Selamat Hari Lahir Ayah

Jam ditangan menunjukkan pukul 1.15p.m..terasa lambat betul masa berlalu masa tue..bila nak habis waktu mengajar nie..hish lambat betul..
dalam kepala nie macam2 yang difikirkan..he3..ngalahkan PM plak
Kriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiingggggg!!!!
Times up!!
HOOOORAAAYYY!!!!
Vvvvvrrrroooooooooommmmm!!!
Secepat kilat aku drive kereta..
mula2 amik anak2 tersayang dirumah mak..
pastu terus balik sg pelek dulu..
ayah call..bagitau yang dia boleh kuar ofis pukul 1.30pm
jadi kami ada lebih kurang setengah jam lebih awal dari ayah untuk sampai di rumah..
jadi sempat ler untuk kami siap kan ape yang patut..
(mcm nak prepare temasya hari jadi besar2an pulak eak..gaya citer jer..)

Errmmm..

lega..dapat pun beli kek untuk ayah..hu3..kek nie anak2 mu yang pilih tau..setiba jer di rumah..maka..ank2 ku terus mandi dan bersiap..sebab..lepas ayah potong kek..kami nak pergi jalan2...he3..

Dalam pukul 2.30pm..ayah sampai rumah..ape lagi..sikecik tue berlari ke ayah..n mintak ayah tiup lilin dan potong kek..yang sebenarnya diaorang yang tak sabar nak tiup n potong lilin..

Tak caye????

buktinya...


Ekekekeee..sape punyer birthday nie..hazim n auni memang mcm nie..pantang ada kek..semuanya birthday diaorang sibuk nak potong kek..


Happy birthday ayah..


Pose menawan lagi anggun dari anak daraku..


apa la yang kelakar sangat tue..
meh ler syer sama d story..

me and my little hazim



Seperti biasa...azim akan melakukan aksi2 yang hebat utk di marah...ha3..
dia kebosanan da..lama sangat eak..
oooo tidak..dia dok gaduh nak makan aiskrim..

Sungguh bergaya anakku..menanti penuh sabar...



penantian satu penyiksaan yea..penat si kakak menunggu steamboat tue..

bila ler boleh makan ....



Tue dia..mendidih...menggelegak..sungguh enak..lazat..

nyum..nyum..nyum.. sluuuurrrpppp!!!!



Pergh!!!...air yang di order sangat menyegarkan..

beria bebenor eak..mcm x pernah jumpa plak..

kah3..



Birthday man kena layan anak2 pulak...hi3..ok ler kan..



Comotnyer budak nie..sedap sangat kot aiskrim dia..habis 1 cup dia sorang jer
Apepun..kami rasa gembira dan bahagia sangat dapat berkumpul bersama,makan bersama dan bergurau senda bersama..segala2nya dilakukan bersama yang tersayang..


Akhir kata untuk suami ..juga ayah tercinta..

Kami sayang ayah..ayah lah segalanya buat kami..

Kami nak ayah tahu, susah senang ayah..kami akan ada disisi ayah..

kami tak pernah berhenti untuk menyayangi ayah..

tak pernah berhenti berdoa untuk kejayaan ayah..kesihatan ayah..

segala pengorbanan dan pemberian dari ayah amat2 kami hargai..

Sayang...


moga kau tahu..setiap detik yang berlalu..

doa sering mengiringimu untuk terus maju dalam setiap yg diceburi

kesejahteraan dirimu..dan berharap dirimu akan terus mejadi milik kami sahaja..

Semoga apa yang dihajati akan dimakbulkan olehNya..

semoga panjang usia..murah rezeki..sihat sejahtera


Sayang kamu teramat sangat..

Flying kiss from us:
MMMMMMMMMuuuuuuuuuuaaaaaahhhhh!!

Thursday, June 24, 2010

Can we take a rain check?

Actually..we planned nak pergi ke Alamanda last weekend..but my sis make a request.."can we take a rain check? boring ler asyik round shopping mall 'd tengah2 bulan' nie " maklum ler..bila tengah bulan g window shop then ada big sale, ralat ler kengkononnyer..(ekekekee...window shop mmg tak beli ape2 kan...sudah salah nie..hu3)
Mr.Wadi kata..ok ler..jadi hati nie berbunga2 ler nak ke ICT Shah Alam.Member kata cantik tempat tue.Ala2 disneyland gitu..hu3..So, we all ke ICT pukul 8 mlm selepas solat maghrib. Setibanya di sana..pukul 8.45 mlm..Mak Oiiiiiii...kereta queue macam ape..banyak betul..tapi dek kerana kami dah excited sesangat nak pergi tengok cahaya yang bergemerlapan..si driver2 pun terpaksa akur..kami pergi 2 kereta..adik n my family..mak pun ikut sama...he3
So, jom tengok ape jadi kat sana...hehehehehe..



seperti biasa..hubby dan aku..(over lak eak..)
ape aku kisah nyah...dengan suami sendiri..ekekeke..

shikin, auni n me..
ini baru nak mulakan perjalanan..besar juga kawasan nya..ramai nyer manusia waktu tue...pergh..nak snap pics pun kena tunggu giliran..


lihat la..ramai tak..itu baru sebahagian tempat..tapi lampu2 kat situ memang cantik..
anakanda sampai tak nak balik..fening2...


tak cukup tengok lampu2 yang ada..siap nak bergayut kat lampu..mujur tak di tiup wisel..
guard yang control taman nie..akan meniup wiselnyer yang amat nyaring jika visitor2 melampaui batas...he3..bukan ape..ade visitor nie yang tak faham2 arahan..dah di beritahu tak boleh bergambar atas taman2 terpilih..bergambar gak..so..guard dah x larat nak tegur..dia blew jer ler wisel..



berlakunya pergaduhan antara si kecil ku yang comel itu dengan makciknyer yang agak poyo..letih meleraikan budak 2 orang nie..tak aman betul..




my daughter with her aunty...fizah..yang perasan comel



cantik kan..dunia penuh dengan cahaya lampu yang bewarna-warni..



itu dia...bila my hero dah jumpa pedang..maka serangannye ke atas makcik yang di geramnyer pun bertambah sengit..sampai tak hidup lampu tu di buat si azim..


my lovely siblings..

That's all yang mampu di tulis untuk hari nie,kali nie,waktu nie..
sehingga berjumpa lagi...








Saturday, June 19, 2010

Todays activities..in my family..


Ayah..sibuk basuh kereta selepas tanam pokok limau dan rambutan tepi rumah.
Sayang my hubby,coz dia bauh kete saya gak..
jimat kos



My two little kids, dengan tekunnya di hadapan tv..watch their fav cartoon
tue yang ibu dengan amannyer layan blog



Nie ler activity ibu..selepas selesai memasak hidangan tengahari tadi..
Weekend jer baru ibu bersungguh nak masak,coz semua ada di rumah..baru best nak makan
so, on weekend..no diet!..kih3



ICT Shah Alam
Ayah janji nak bawa kami tengok lampu kat ICT..
sepanjang cuti kami tak ke mana2 sbb ayah sibuk
so..ayah jgn tak jadi pulak nanti 'masuk api neraka tau,tipu'-ayat my little son
lepas basuh kete ayah kena masuk ofis sekejap nak send mail kat japan's company
huhuhuhu...ade2 jer ayah nie...sabtu pun nak keje gak..

ETR dalam kenangan

Biasanya...bila nak habis study..kita mesti kena buat project paper,research ke..or ape2 lah untuk grad.So, masa aku belajar di uitm arau dulu..aku x terlepas dari semua tue..aku kena buat ETR..(enterpreneur research). Dalam stu kumpulan mesti ada 4 atau 5 orang...(kalu x silap ler)..ermmmm nak dijadikan citer,aku nie agak fobia utk subject nie..coz end of the project, kami kene present the project..as usual ler my problem is....(reason mybe..not problem..ekekeke)..present d project in english..BUT...i'm not good in english (communication)ape tah lagi in writing..in primary school...i hate english subject...since I kena 'penampar' with an Indian teacher...hu3..(sadis tol waktu tu..) d 'penampar' sampai ke pipi,,just because i couldn't spell a word..(dah x ingt plak perkataan tue..)

I had to thank to my ETR's partner..they gave me fully support..superb moral support..hu3..finally, at the end of presentation..i breath...freely..kih3..Thank you guyz..You're the best partner i never had before..you guys, so sporting,crazy,understanding...n very happening..

That time,kami sampai tak tidur malam kasi pulun itu research..aku marketing manager (fuhh..d sound mcm hebat siot..)Nurza, financial manager..ermmm...wan pulak aku tak baper hingat la kakak,ko bahagian ape..Fairuz n Joko(x ingat ler nama dia sebenarnya...just nick name...sory ) bahagian ape eak..ape pun kami yg 'ladies' nie slalu lepak bilik zaza..siapkan keje..last day,kami memang tak tidur..coz nak bagi balance zaza punya akaun statement...kih3...blasah menipu keje kami.Yang tak tahan tue, Teh org kampung jadi peneman...kih3...mcm mn keje nak siap cepat ada saje gangguan (cukup masa...runner..toilet)..

Macam2 kenangan ler masa nak siapkan keje tue..ops...lupa pulak nak imform, our group buat tentang printing business...he3..satu alor setar kami redah nak cari bahan..(cari bahan or merewang eak..2 + 1..)Kalu zaza n wan bukan setakat pulun siapkan keje tue...minah nie siap ke hulu n ke hilir cari 'costume' untuk di pakai masa present nanti...he3..baik diorang nie,aku memang tak tau ape bab nie,depa yang urus.Kih3..aku dulu naif sikit bab2 berpakaian..mujur depa nie up to date..aku tak kisah,baju t-shirt pun boleh jer...kih3(xde protokol tol..i hate protokol)
There some pics mengimbas kenangan tue..


Kat depan bangunan baru..masa kami nak keluar (habis belajar)..Uitm byk buat pembinaan bangunan baru..salah satunyer bangunan yang kat belakang kami tue ler..kat situ gak ler kami present our project..
senyum ler..mau tak senyum...dah siap present



skema tol aku dalam gambar nie eak..ekekeke..
nie ler 3 ladies yg dimaksudkan...


Dari kiri: Sham,(baru ingat nama dia..)Wan nurfazeela(senyum lebar tol),aku(selalu kena berdiri tengah bila sesi bergambar..tinggi ler kengkononnye),Zaza (sokmo gelak..)and Fairuz (very sporting..)
p/s: cantik gak 3 ladies nie eak..kui3..memang cantik tau..


Kenangan yang paling indah selama aku begelar siswi di bumi Arau,perlis

..Sakura..is..very...beautiful..


Kenapa aku suka sakura..
aku suka sebab..
sakura cantik
sakura tenang bila di pandang
sakura bukan selalu boleh mekar..
ia bermusim..
sakura sangat indah..tenang..dan..dan..
macam2 rasa yang damai..



Lihat saja dalam gambar nie,mekarnya sakura mendamaikan..
terasa kesejukan hari2 yang dilalui dengan dikelilingi oleh sakura..
indah sungguh anugerahNya..



SubhanAllah..
sungguh damai...hidup ini juga amat damai jika kita sentiasa dekat dengan-Nya



i love this scene..

Friday, June 18, 2010

Here we are..


Selalunyer...bila outing..niee ler geng aku...kih3..

SaNtAi + PoSiNg...

Masa paling indah ialah masa belajar..hanya fikir macam mana nak dpt result gempak..hu3..(yok2 je la eak) Tapi memang betul pun..masa belajar bukan takat boleh menikmati lessure time yg perghh...boleh lah dikatakan santai yang nyaman..kih3 tapi macam benda boleh buat kalau kita pandai manage time..i mean..x rasa terkejar2 ler..

Aku ada 2 pengalaman yang berbeza masa bergelar 'student'..1st, i'm single...2nd time,i'm married..ada kelebihan dan kekurangan yg tersendiri..Oklah..stop yelling this topic..kih..Actually this time, i want to share my story during i was studying at uitm arau...(masa nie dok sakan cintan-cintun time...)tapi masa dgn kengkawan tetap ada ma..coz my BF study kat tempat lain..tue yang tak selalu 'dating'...kih3

I have to spread all my albums...then scan them...nah tue dia.. hasilnya..ada di lampirkan..this time, aku dan kengkawan 'ronda' Uitm di waktu petang.Petang yang sungguh indah..i love scenery at uitm in evening...lagi2 kalu tengok sunset.Our uitm ni,atas bukit..jadi pemandangan memang cantik.Bagi aku ler...ia sangat damai..


Kak amelia,nazatul shita,fara nur ema, kak yusmaria,wan nur fazeela n me..
mengisi masa petang,kalu tak silap waktu nie baru sudah hujan..
uitm arau agak berbukit bukau..time nak ke kuliah sungguh sadis gak ler coz have to walk..up n down the bukit da...(tue yang agak kurus masa stdy..ekekeke)
Opsss...lupa lak,atis@ norsunatis also in this pics..sorry 'nyah'
segala semak samun kami redah..semata2 nak posing...kih3..
sakan gelak kami waktu nie..ape ler yg kelakar sangat ye..


nampak tak tangki air belakang kami tue..ermm kata senior..kat situ ada kisah seram..
kengkononnyer ramai orang jumpa 'benda' yang pelik kat situ..
tapi sepanjang aku study sana tak ler lagi jumpa..(hish..x mau aku..seram)
amacam...cun tak kami posing..masa muda belia ler katakan..


best nyer kalu dapat panjat bukit nie lagi..entah ada lagi ke x bukit nie eak..
since end my study there..lom pernah buat lawatan ke sana..hu3..
InsyaAllah..one day...i will



Miss this moment..with u all my friends...
huhuhuhuuhuu....





Thursday, June 17, 2010

Ku BaHaGiA!!!!

1st of all, Syukur alhamdulillah to Allah SWT
Today..we have been married for 7 years..
I have a happy family..
Hubby + my lovely princess + my charm prince
I love my family verry much..






for 7 years we lived together..
we shared all those things together..
what can i say...thanks for
the memories..
the gift..
and
everything that u had given to me..
i would realise the experience make us more matured n appreciate what we had achived 2day

to both of you my lovely anf cute kids..We love u all very much..

we hope that u all can love us as we loved u all...r maybe more than that..

our pray..hope u can be a good dotter n son..success in your life..

LAST BUT NOT LEAST

I'm so so happy...with my life..

be a wife and a mother to my kids are such live in a huge golden castle

peace no war...

(kih3...but i realy meant it)

Wednesday, June 16, 2010

..kEnaPa NiE...TeTIba..

ermmmm...aku rindukan zaman belajar masa kat uitm..x tau kenapa..tapi sepanjang hidup bergelar pelajar @ penuntut..aku rasa masa di uitm terlalu banyak yang aku belajar dan perolehi.Bukan setakat course yg aku ambil..tapi belajar tentang reality hidup...dan segala pahit manis semuanyer bermula di uitm..

Di uitm, aku belajar erti kegagalan..gagal dalam belajar, berkawan..juga bercinta..(ekekekee mcm sadis jer bunyi nyer eak)..di situ juga aku belajar berdikari yg di kira sgt berdikari ler utk diri aku..hu3..di samping family yg banyak bagi support bila susah..means...when i failed..there are some of my friends yg banyak membantu dalam melapangkan otak yang serabut...thanks guys.....jasamu tetap dikenang..

susah dan senang di uitm kita bersama..luv that moments..miz u all...thanks..thanks...and thanks again and again...




Some of pics my frenz...they are very happening...miz u a lot..


oja & me


bila nak makan ikan ingat kat oja..coz dia kalu makan ikan goreng..x nampak tulang temulang si ikan tue..tabik siot..kih3..ape yg buat aku bleh tabik spring kat oja..she is a very strong and tough lady..every year masa study dulu..macam2 dugaan dia tempuh..antaranya kehilangan org tersayang when d exam is around d corner..respect...



atis & me
atis pulak...bila makan mesti ada bunyi yang sangat cute..slalu kena tegur dengan noni..kih3

ape yg buat aku rindu kat minah nie...dia punya gelak...boleh tau..walau di tengah2 orang ramai..



noni & me
ini minah sangat2 ler happening..sampai pening kalu di layan..kah3..

she loves singing,dancing n laughing...

and she always makes other people laugh

masa kat uitm dia nie minat giler kat Dato Siti Nurhaliza...

aku tetap dgn ZZ...ziana zain la...



ada ramai lagi kengkawan yang nak diciter kan tapi masa x mengizinkan..hu3..so..next time i tulis lagi eak..












Wednesday, June 9, 2010

Bila remote astro ditangannya

These are favorite cartoons series auni and hazim..
So, when d cartoon on air...i have no chance to watch my 'citer indon' hu3..
remote 'depa' dok pegang weih..kih3..ayah yang ada kuasa veto in the house pun kalah..
kalu tak, nanti ada rusuhan..ha3..
makanya..dari dengar suara tarzan mereka adalah lebih baik mereka nonton kartunnya..hu3
jadi ayah buat aktiviti lain.....SLEEP..zzzzzzzzz!!!!!
ultraman
After that...he will try to be an ultraman..and we as d dinosour
habis kami kena 'fire' dgn azim

tiger n pooh
ni pulak siri kegemaran auni..penyiasatan..lepas tonton citer nie mesti ada 'vocab' baru yang digunakan..bijak sungguh anak ibu..


Mickey mouse club
ermm..kalau kartun nie azim n auni akan berlumba2 jawap apa yg diperlukan utk menyelesaikan sesuatu masalah yg jadi..
kartun sangat bagus..coz..kids bukan jer enjoy d cartoon tapi secara x langsung berfikir untuk menyelesaikan masalah..kekadang...ibu pun join sekali..hu3


Tom & Jerry
ok...this cartoon is so special...coz it's our fav cartoon..hu3
ayah,ibu,auni n azim




SeTIap InsaN PunYA ImpiaN TeRSenDiRi..

Mereka punya impian...dia juga punya impian..tak ketinggalan juga aku...aku punya impian.Hu3..ape impian aku eak...Ermmmmm..aku mengimpikan sebuah kehidupan yang selesa dan bahagia..dan itu aku dah pun perolehi..hasil perkongsian hidup bersama suami tercinta..Herwadi Bedorman...kami dikurniakan sepasang cahayamata yang comel dan bijak..Nur auni naqiba dan Hazim fakhruddin..aku amat sangat bersyukur. Aku punya kerjaya yang boleh dikatakan mapan..juga suami..terima kasih mak ayah (kedua2 belah pihak)..tanpa doa dan sokongan kalian kami tak akan berada di tahap ini..

Walaubagaimanapun...kami juga menyimpan impian bersama..dan berusaha untuk memilikinya..hu3..mak usu ada kata, x salah kalau kita berangan-angan dulu...mana tahu esok lusa jd kenyataan..hi3.. :) Maka dengan itu...angan2 telah dipasang...kah3..ape dia eak????





Tak tahan tue...estima..kih3..yup itu lah kereta impian kami..InsyaAllah akan diusahakan..
(x dpt estima..exora pun jadi ler...ha3..)




Aku n hubby memang minat giler kat motor berkuasa tinggi..kih3..mujur tinggi so, x salah ler simpan impian nie eak..








last but not least...








Rumah impian kami...
InsyaAllah...satu masa nanti...
(Best tol kalu ada i dream of jenny kan3..make a wish..she will give 2 you...hu3..ngarut)



p/s; sesuatu yang diimpikan tak akan datang bergolek tanpa diusahakan..cayok2 hubby..keje..keje..keje..kumpul duit eak..






Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers