Wednesday, April 25, 2012

Al-fatihah...Edrian Zemier Elyyas

Menyingkap kisah Edrian, anak sahabatku Ernie dan Hatman,kanak2 berumur 1 tahun 5 bulan yang terjatuh dalam jagaan babysitternya mengalami kecederaan dalaman yang kritikal telah bertarung nyawa hampir seminggu di Wad Rawatan Rapi, Institut Pediatrik HKL. Hari ini,25 April 2012, jam 10:05 pagi Edrian telah kembali pulang ke Rahmahtullah. InsyaAllah Edrian akan dikebumikan di Kuala Pilah. Billion terima kasih kpd semua sahabat yg tlh mengikuti kisah Edrian dan yg telah mendoakan kesejahteraan Edrian. Alhamdulillah saya berkesempatan berjumpa dan memberikan ciuman yg terakhir kpd Edrian. Kpd sahabat semua sedekahkanlah Al-fatihah utk Edrian, semoga rohnya dicucuri rahmat.
(copy from fb azam...)

Tidak ada di antara kita yang akan tahu bila akan mati..melainkan dia di berikan mukjizat ... atau karamah.. Tidak ada diantara kita juga yang dapat, melawan ketentuan Allah swt ... Ketawa ..senda gurau, senyum..jelingan manjanya...tidak siapa di antara kita yang tahu ia akan hilang sekelip mata... Allah swt maha mengetahui...

(piv from fb ernie )
 Senyum dan tawa anak kecil adalah penawar yang paling bermakna untuk insan yang bergelar ibu dan ayah..tawa mereka adalah penyejuk hati kami..

(pic from fb ernie)
 keletah si anak kecil ini...akan terus menjadi kenangan dan kerinduan buat mereka yang mengenalinya..

(pic from fb ernie)
 Ketabahan si anak kecil ini bertarung nyawa..tidak padan dengan usianya...oleh itu teman-teman..jika kita di uji denganNya..ingatlah...ada yang lebih sakit dan derita...
namun riak si kecil ini..amat tenang dan damai..seolah-olah menyampaikan pesan kepada ayah dan ibunya..juga mereka yang mengenalinya...bahawa dia mampu menanggung kesakitanya..
Ya Allah ...Ya Tuhanku..
Anak kecil ini memang tabah..cekal..

(pic from fb ernie)
Al-fatihah buat Edrian Zemier Elyyass..
Semoga Ernie dan keluarga tabah menghadapi ujian Nya
Salam Takziah dari kami sekeluarga untuk kalian..

Edrian akan menunggu kalian di syurga...
Buat teman-teman..kirimkanlah hadiah untuk arwah berpanjangan...bukan sekadar untuk hari ini..tapi untuk hari mendatang juga...

Tuesday, April 17, 2012

blurr seketika :-(

Terasa SESAK nafas nie...
mencari-cari ruang kosong untuk mendapatkan oksigen yg berkuality utk dibekalkan ke otak..

COME ON ZULIANA...YOU CAN DO IT!!
YESSSSS!!!!!
yOU CAN!!

Berkorban apa saja..

In mood 'jiwang-merewang'..bila sampai waktu yg sangat2 tenat untuk mengejar date line..anak2 terpaksa di post ke rumah mak...syukur Alhamdulillah..kerana di saat-saat kepayahan nie masih ada lagi mak ayah untuk mengadu nasib.Terima kasih mak..dan..abah..jasa kalian memang tak terbalas..Semoga Allah  swt yg membalasnya..Rindu untuk berjauhan dengan mereka hanya Allah swt je yg tahu..tapi..kakak selalu ingatkan ibu...yang kakak boleh jaga adik..syukur sangat2 kakak yg baru berumur 7 tahun dah tahu tanggungjawab dia..semoga anak ibu nie di lapangkan dada oleh Allah swt..supaya dpt menerima ilmu yg diredhaiNya dgn mudah..dan berjaya dunia akhirat ..menjadi anak yang solehah..dan soleh buat adik..AMIN...ibu nak solat dan sambung kerja semula...Doakan ibu yea SAYANG...

Sunday, April 15, 2012

kejor..jangan tak kejor..

Ini ler rupenyer kalau nak mengejar date line assignment..hamik kau..tue baru sikit..biasanyer penuh semua sudut dengan kertas dan buku.Ahaksss...mujur lah en hubby amat sangat memahami..ha3..sabar ye sayang..tinggal beberapa bulan je lagi..Apepun...LOve You All..Muuuaaahh!

Thursday, April 12, 2012

report from ustazah

Pagi nie ibu yg hantar adik ke sekolah. Budak hencem n aktif nie kan...kan..kan..

..My Hero..

Selalunya adik sampai kat sekolah ibu, atuk akan amik adik n bawak ke sekolah dia.Tapi pagi nie, adik in good mood..so persiapan untuk ke sekolah berjalan dengan lancar..he3..kalau tak sampai je sekolah ibu mesti dah loceng.

Oklah..pastu macam biasa adik akan breakfast kat kantin before going to school..as usual he orders 2 pieces curry-puff and a cup of tea..hah kellaaaaaaaaaas gitu menu my hero..kih3

After breakfast ibu pun hantar adik ke sekolah.dan seperti biasa ler juga..sepanjang perjalanan ke sekolah..macam2 amanat dan azimat dari ibu..(hissshhhh membebel je la ibu nie...) mahu tak membebel sebab adik ada satu hobi..yg amat sangat dikuatiri...BAWA MAINAN .. ke sekolah..so this morning he promised to me..(bersungguh-sungguh tue).."ibu...adik janji..adik janji tau bu, tak akan main waktu belajar.adik main masa rehat... :)"

Elok sampai sekolah adik, Ustazah Ana jumpa ibu..tue dia..aduan dari ustazah..
  1. adik malas nak menulis
  2. kuat bercakap dalam kelas
  3. adik suka bertanya beria2 tapi tak buat pun kerja
  4. selalu kena marah sebab buat keje sekolah cincai boncai..
  5. adik sebenarnya lebih cerdas..mudah dapat bila belajar..tapi MALAS..
hamik kau..banyak nyer laporan dari ustazah...macam mana nie dik oiii...ibu pesan suruh ustazah jentik dengan getah tempe jer kalau dia malas..sebab adik memang alergi dengan getah tue..hahhahaaa.

Balik sekolah ibu bagitau nenek..nenek mencadangkan supaya..adik di hantar ke sekolah yg di ajar oleh cikgu askar @ polis..terkedu dia dengar...BUT..the good impact... adik terus mandi..pas mandi terus makan..pastu..terus amik buku n belajar...Hahahhaaa...itu ler my hero..ada jer reason dia..n keletah dia..berbeza betul dengan kakak..

Monday, April 2, 2012

Siapa Kamu???

Pelik la kan...sape la tak pelik..tapi yelah kan..itu yg di namakan manusia..berlagak baik dan suka menolong tapi tikam belakang. Konon nak nasihatkan orang..dengan satu pertanyaan lah kan..SIAPA KAMU???? yang tak tahu kisah sebenar..nak berlagak jadi orang alim..please lah..tak salah wahai saudara juga saudari...untuk menasihati mereka yang khilaf..tapi cara kalian itu ibarat..MARAHKAN NYAMUK..KELAMBU DIBAKAR...dan menyusahkan semua orang. Kamu akan dapat balasan nya satu hari nanti..dan KAMI juga tahu siapa kamu...kalau betul2 nak menasihati org yg khilaf..bukan cara nak mengugut kami..kalau kami nak ambil tindakan..takut nanti kerjaya kamu yang akan musnah.Siapa yang tak waras sekarang nie???

Sunday, April 1, 2012

Mati kutu

wahahahhawaaaa...
bosan melanda..mati kutu..mati akal..semua mati oooo
takde mood nak wat apa pun..

anakanda terchenta..telah balik ke johor bersama ayahandanya
kenduri di rumah atuk..
ibu tak dapat nak ikut sebab ada kuliah di upsi..

:(

 ibu takde kawan nak gaduh ler sayang...hi3

ibu takde kawan nak di usik ler sayang...
kalau ada kakak..kakak rajin sikit tolong ibu wat keje rumah..

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers