Friday, July 29, 2011

1st lesson..to my sweetheart..

Marah + Geram + Takut = macam2 ada..

KENAPA????

Balik dr urusan dr Banting..
adik sambut ibu,
Kakak mana?

Adik baru bangun tidur..
Kakak mana?

Rupa2nya..kakak ke pantai..
dengan maksu..
tapi...

balik dr pantai basah lencun..
sure dia mandi laut..

bukan apa,sekarang cuaca x menentu..
laut tue luas..
macam2 boleh jadi..
memang betul dengan maksunya..
tapi kalu dah nak jadi ...mcm2 bleh jdi..

Pe lagi..ibu jadi singa la..
maksu kata dia yg nak sgt..dia budak..apa tahu..
tahu cuma nak seronok..

krn takut tangan ibu naik..mencicit dia lari mandi..
tp sempat la se das cubitan..
biar dia menangis ..dr nnt kami sekeluarga menangis..

Dalam kereta,masa balik ke rumah..
membebel la ibu..tapi kakak memang anak yg baik..
dia sedar apa salah dia..dan dia janji tak nak buat lagi ..
lepas ibu jelaskan..kenapa..dan mengapa ibu marah..

thanks Allah..telah kau kurniakan ku seorg anak yang bijak

SEBUAH PENGERTIAN..

Aku hanya manusia biasa,
hanya mampu berUSAHA..dan ber SERAH..padaNYA
Jika itu sudah tersurat buat diriku..
aku redha menerimanya..

Aku tak sesempurna seperti yg kau harapkan..
tapi percayalah...aku berusaha utk jd sesempurna yg mungkin..

Aku bukan yang terbaik utk kau nilai..
tapi percayalah...aku berusaha untuk jadi yg terbaik di kalangan mereka..

Aku bukan inginkan kemewahan..
tapi percayalah...aku berusaha utk mewahkan...
sesuatu hubungan dengan kasih sayang juga pengertian...

Dalam PERSAHABATAN...

PERCINTAAN..

HUBUNGAN SESAMA INSANI..

Tiada yang lebih indah selain...

KASIH SAYANG YANG IKHLAS....

juga..

SEBUAH PENGERTIAN...


I love my family...
my friends..
my job..
also my life...

Thursday, July 7, 2011

ZzzzzZZZzz yg melampau..

7.35- 12.55 :
kat sekolah hari nie..rasanya jadual kelas tak banyak..tapi x tau knp hari nie rasa penat sangat..rasa terkejar2 pulak..

12.55 - 1.25:
sambut birthday kak lynn..n hainy..bakal ibu..hu3...sian dia..mabuk.tapi masih boleh lagi join club.cayalah ..semoga sepanjang tempoh mengandung nie..hainy n babay sihat ok.thanks also to miss faizani,sbb sediakan tempat utk majlis yang tak seberapa tue yea..

1.25 - 2.15:
mungkin hari hujan nie buat aku lapar..walau dah mkn kek kat pra tadi.apa lagi, as usual dgn kak lin,start kete....terus parking kat kedai mamak kat corner pekan tg sepat..Nasi Ayam dia..memang perggghhhhhhhhhhhhh...marvelossss..sedap nyah...

2.15 - 3.30:
balik rumah bonda,amik anak2...hazim tidur lak tue..angkat masuk dalam kete..

3.30-3.45:
perjalanan yang mcm apa ntah..jalan penuh dgn lopak air..mengalah kan aku dok ulu lak..

3.45-7.00:
sampai rumah..angkat barang..angkat anak masuk bilik...dengan aku sekali ZZZzzZZZzZZzzz...sedar-sedar...en suami call, tanya kat mana dah...sampai lupa lak nak bagitau dia..kami dah sampai rumah...ha3...

dengan suara manja dan rasa bersalah.....kih3....kita makan luar eak...i belanja..padan muka aku..memang nak masak..tapi entah apa punya hangin hari nie..seriously penat gilerr..

sekarang en suami dah siap..makanya.....LETS GO MY KIDS.....OUTING FOR DINNER...ngeh3

Monday, July 4, 2011

Al Kisah..(1)

Aku bukan insan yang sempurna..

tapi aku belajar utk jadi sempurna....


YA..aku mengaku aku buat salah..

tapi aku sedar kesalahan aku..


TAPI...kau!!!! yang kata aku salah..

pernah ke kau tue..betulkan diri kau..

pernah ke kau tengok kat cermin...kau tue mcm mn..

pernah ke kau mengaku salah kau bila org lain tegur..


REMEMBER!!!!!

NO ONE IS BETTER IN THIS WORLD....

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers