Tuesday, February 28, 2012

Graduation Day.. 26 February 2012


Walau panas terik di luar dewan..kakak beratur dengan tenang..
Kakak memang senang di atur...walau panas dan haus dia tak banyak kerenah..bila di tanya baru le dia cakap..Haus le ibu...
nasib baik ada runner...hi3..adik le yang tukang hantar air..Terima kasih adik..

Sesungguhnyer kami bangga dengan kakak..pencapaian kakak memang diluar dugaan kami..
ayah tersenyum bangga..ibu terharu dengan anugerah yang kakak dapat..adik juga tumpang gembira dan bangga dengan kakak..


Akhirnya, penat lelah kakak belajar selama 3 tahun di Pasti An-nur Kg Kundang berbaloi bila kakak di anugerahkan pelajar terbaik PASTI daerah sepang.Taniah sayang...ini lah hadiah terindah dari kakak untuk ayah..ibu dan adik.

Semoga kakak dapat kekalkan prestasi hingga kakak dapat capai cita-cita kakak untuk menjadi seorang angkasawan..ibu dan ayah sentiasa mendoakan kejayaan kakak...
Untuk merealisasikan cita-cita kakak..kakak mesti rajin belajar dan rajin solat...seiring dengan kejayaan kakak...Solat dan Doa..salah satu kunci kejayaan..
Taniah sekali lagi dari ibu untuk kakak auni..We Love You sayang!!!

Taniah Sayang..


bukan nak tunjuk riak kpd reader yang singgah di blog nie..
tapi ianya adalah satu catatan untuk anak2 saya..
dengan harapan bila mereka besar nanti..atau meningkat dewasa..saya amat berharap mereka dapat imbas semula kenangan2 indah mereka bersama..
dan siapa tahu ianya akan menjadi pendorong untuk mereka..
kenangan buat mereka bila saya tiada dimuka bumi ini nanti..

Monday, February 27, 2012

Cutenyer dia..

Sangat suka gambar nie..
Ceria gitu..udah macam iklan gigi
menyeringai senyum sampai nampak gigi..

Memory 2012

Tuesday, February 21, 2012

MeNgaruT...

Aku terpanggil untuk meluahkan sesuatu yang bg pandangan aku ianya mengarut!!! (it just opinion from my sight..kalu disagree..just ignore ok..x kena bayar pun.)Adakah kebahgiaan terletak pada wang ringgit hingga melupakan dasar kemanusiaan...adakah kasih sayang boleh dijual beli dengan wang ringgit...
Aku tak menafikan jika hari ini ..senang citer everything is MONEY...tapi adakah kita perlukan MONEY untuk mengadu domba dengan DIA yg maha pencipta seluruh alam..dan maha mengetahui...hinggakan lupa 5 waktu yg penting..(also remind myself)
Sewenang-wenang nyer kata "Aku ada duit...aku bleh beli apa saja...aku boleh miliki yg berjenama.."....YEA you are right Miss/Mr/Madam..tapinya..kalau BELI baju sampai BERIBU...tapi aurat ko nampak buat apa dik oiiii....Kalau ko mampu terlebih2 sgt..ingat ZAKAT dah bayar ke belom..
Satu lagi..dah menjadi TREND anak2 muda sekarang..hidup penuh GAYA..bak kata omputeh..GAYA..MUTU dan KEUNGGULAN...yea...tapi..MAK AYAH KAT KAMPUNG...ko dah bagi duit belanja ke belum...ni tidak..hujung bulan balik MINTAK DUIT ORG TUA....nak bayar KERETA>>>RUMAH...yerrrrrrrrrkkkk....duduk bandar bergaya..kereta menjalar...rupa2nye org tua yang di kampung bayarkan..PATUT ke? MENGARUT!!!!
Nauzubillah le..mintak sangat2 jangan jadi kat anak2 aku...adik beradik aku..atau sedara mara aku..

LU fikir Lah SENDIRI!!!!!!

Sunday, February 19, 2012

1 acara dalam 3 perayaan (edisi 1)

Tak perasan kalau majlis Saaban & Syama berlangsung dalam 3 PERAYAAN..hahahhaaaa...memang TERBAIK  lah korang punya majlis...pandai betul adjust masa eak..First even..NIKAH berlangsung masa cuti DEEPAVALI 2011. Pastu majlis kat rumah pengantin perempuan lak masa cuti TAHUN BARU CINA..Third even, majlis bertandang pulak masa cuti MAULIDUR RASUL...sakan kau..

Ok ler dah rezeki korang kan..apapun alhamdulillah kerana majlis di rumah kami berjalan dengan lancar..'sok-sek' di hari majlis tue biasa ler kan..manusia ni..kita buat majlis kecik dikata, besar pun dikata..sebab masa datang 'rewang' tak reti nak cari kerja kot..jadi untuk isi masa lapang...diaorang ber 'gossiping' ler kan...hehheeehee..actually kali nie tak mau nak upload pic pengantin banyak2 sebab dah tentu le majlis dia..tapi nak citer pasal..ahli2 majlis yang menjayakan kenduri..tanpa diorang comfirm the even mesti berterabur..

So...jom kita layanzzzzz pic yang di amik secara candid dan tidak candid...LAYAN...

Yezzaaaaa..Nie Mak Ngah @ Wak Mas..dalam kaum jawa pakcik makcik ada gelaran tersendiri.Kalau 'Wak' panggilan untuk makcik yang lebih tua dari ayah atau ibu dalam keluarga.'Paman' dan 'Bibik' gelaran untuk makcik atau pakcik yang muda dalam keluarga mak atau ayah. Antara Wedding Planner kami...hu3 TQ wak.. 
 Tue dia...bersungguh menerangkan apa yea wak..Ini kakak ipar ayah yang sulong..kecik molek jew..tapi ligat tau buat keje. Terima kasih buat wak dan anak2 yang sudi datang memeriahkan lagi majlis kami...Terbaik!!
 Hah!!! makcik nie nama Siti Esah..kih3..minah rempit batu laut..kira senior rempit. Jangan disangka sembarangan tau..minah rempit nie Wedding Planner kami tau..bahagian Menu Tetamu...TQ ucu (nama manja gitu..kelllaaaaaaaaaaaasss..kau ada???)

 Ini lak adik bongsu ayah..perghhh..tanpa makcik sorang nie..tak tau le nak cakap..sure berterabur bahagian Layanan Tetamu...kih3..mau tak nyer..habis dikerahnyer anak2 bujang n anak dara dia suh jaga bahagian Tetamu..TQ my DEAR...Mmmmmuuuuaaah!!!
 Hah..tu dia..bakal2 pengantin Fofular 2012...hehheheeee...salam..jangan tak salam...pancing undi..kui3..
 Dua orang nie sokmo 'nguloooo' hi3..haishhhh dok berkepit jew..tapi dapat excuse le sebab hujung minggu je baru jumpa husband kan..boleh la,,,
 Tue dia..ehem3...tersedak lak tetiba..sape la yg hencem tue eak..yg baju hijau tau..kui3...TQ my hubby cause sama2 menjayakan majlis..walaupun mula duty on saturday..hi3..(sama nguloooo) dua orang tue kira juruteknik majlis ler kan..
 Nie ler abang ayah yang ke dua..TQ wak..4 hari on duty masa majlis tue..hu3...Terbaik!!!
 Nie dia..AJK yang di import khas dari Sg Kajang...tukang laden masa pihak perempuan datang...sangat le sesuai duty untuk mamat nie..kih3..layanan yg di beri TIP TOP..sape nak guna khidmat pakwe nie calling2 ler I...ok...kih3..He is my aunty's husband ok..kena layan ahli keluarga dia le...sebab rombongan perempuan tue..adik beradik my uncle..kiranye adik I tue dapat anak buah dia..hahahhahhaaa...udah macam keluarga 69 da..apepun Tq cik..servis memang terbaik..
 Hah...ni salah sorang juruteknik majlis yea..takde mamat sorang nie..mau lepak abang2 dia yang sokmo kasi order saja..takpe2..nanti masa majlis ko..kitaorang sponsored ape yg patut..yang tak patut jangan lak ko masuk dalam list..hehehheee..
 Tq wak Mus..(sepupu ayah) antara jemaah yang sponsored buah limau masa majlis..kenyang kami makan limau..
 Macam nak pergi perang lak mamat nie..pengganti Teha..dia kat PLKN..so segala kekurangan..dia le runner..Tq Fais..
 Tue dia..nie anak bujang pn lin dan en azman..bodyguard majlis..tq aiman..

 Ahakssss..sungguh stylo mamat nie kan..ni I punya baby-sitter...rajin layan hazim..so takde kerenah dia memanjang yang i nak layan.Tq Adam..
 Uiikkksss...my daddy pun ada gak dalam candid..nie potong nenas sebab nak jaga hati para AJK majlis..hahahhaa
 my princess...banyak gak gunanyer minah nie masa majlis...hi3..tq kakak..
 Nie kembar siam auni..ke mana dia pergi auni mesti ada..dah macam belangkas..tak leh renggang..Tq nurin..
Yang dok renyih nie..hencem boy kepada pasanag en zairol dan pn intan..penyeri majlis..ada jew gelagat dia..hilang tensen di majlis..dok gelakkan kerenah dia..tq Fahrin..

To be Continue..

Thursday, February 16, 2012

Special Day..16022012...

TERIMA KASIH untuk semua teman2 dan saudara mara yg  mengucapkan hari lahir utk diri nie..Siap dapat hadiah lagi dari my aunty tau..Terasa macam muda 10 tahun lak ada orang bagi2 hadiah nie.Ingatkan dah tak rasa nak dapat prezie dari teman2..nanti kalau ada masa...aku upload apa yg insan2 tersayang ni bagi...hu3..Cayang korang sangat2...MMmmmmmuuuuuaaaahhh!

Aku dah 32 tahun......

Monday, February 13, 2012

Zaman Teknologi

Mengimbau semula zaman ibu kecik-kecik dulu...punya lah susah nak tengok CD ke, wayang ke, main game ke, Komputer atau laptop apatah lagi. Tapi budak2 sekarang celik mata je dah ngadap laptop..notebook..galaxy tab..iPad..sangat2 le hebat.
Dulu zaman ibu kecik2..celik mata je..tuh hah..pokok kopi dipanjat, parit di gali, tanah di korek..sangat bezakan..tapi itu lah yang dikatakan PEREDARAN ZAMAN.


Contoh terdekat..anakanda ku sorang tue le..hero malaya..
mentang2 le dapat iPad..(pinjam kot...he3)...berpeluang lah gak main iPad kepunyaan pakciknyer..hamik..celik mata sampai nak makan minum pun dgn iPad..hiish parah..
Tapi rajin gak dia siapkan kerja rumah sebab nak main iPad..sanggup tak nak balik Sg Pelek nak duduk umah nenek..
Alasannya..sementara amdi belum balik sarawak..kita nak main puas2..
siap deal dengan ayah kalau dapat no 1 nak iPad..
Ohhh NO NO No...
ayah dan ibu bukan tak mampu nak belikan untuk adik..
tapi kami tak nak adik habiskan masa dgn iPad..nnt adik tak kenal dunia luar..sbb awak tu lain macam sikit..so tunggu adik dah besar sikit, dah tahu manage your time..insyaAllah kami cuba dapatkan untuk adik OK..

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers