Sunday, October 31, 2010

YeeeeeeeHaaaaaa!!!

almost in 2 weeks our kids kena tinggal dgn their grandparents..
WHY???
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
TADA.....
:)
;)
their mum..
pergi kursus di Ampress Hotel..pastue..rest for 3 days..continue other course @ Glory Beach Resort,PD for 4 days..
their father..
macam2 hal di tempat kerja..balik lewat jer..
jadi untuk memudahkan urusan sekolah..maka nya mereka stay di rumah nenek BL.
SO.....
as a reward..kerana di tinggalkan utk sementara waktu..
the kids buat permintaan...
We want a swimming pool!!!!
Gluuuuurrppp!!!
mana mau korek lubang kasi bikin itu pool daaaaa...
area rumah sekangkang monkey jerk..
muahahahahaaa...
duhai anakanda2 ku....
sudahnya...
balik dari game PSKPP tadi terus g cari...
Cari apa?
Nie ha...


urgent swimming pool..
kahkahkahkahkah...
ok ler kan..setidak-tidaknya mereka tak hampa..


tak sempat nak fullfil d water..itu little swimmers sudah terjun ke dalam pool..

suka hati la anak2..asal happy..
ayah dan ibu pun happy sama..



gaya azim macam perenang yg hebat..ahaks..



tak rasa sejuk pun..sampai ke malam mandi..
hu3..

Saturday, October 23, 2010

Zooooom in...Auni..














Permata hati ibu dan ayah..

Genap usianya setahun

Happy birthday to you..
happy birthday to you..
happ birthday to auni..
happy birthday to you..
banyak juga hadiah yang auni dapat..
itu baru sambutan cara kecil2an..
hu..hu..hu..
thanks to mak ikin..mak ijah..also atuk and nenek..
simple party but happening..


macam tahu je majlis tue untuk dia..
tersengeh lebar
pak anjang pulak yang rasa macam birthday dia..
muahahaa...


auni with her beloved grandpa..



Nie di antara
assistant yang menjaga auni...

Cucu Superman..tolak kereta..

9 bulan usia auni..
auni dah mula bertatih untuk berjalan..
mulanya dengan 'baby walker'
tapi bila 2-3 kali auni terjun dari 'baby walker'
maka..
atuk dan nenek cuba alternatif lain untuk auni belajar berjalan
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
nie dia
:
:
:
:
:
:
ok tak idea atuk dan nenek..
05012006
auni tolak kereta dia untuk belajar berjalan
hebat betul anak ibu..
tolak kereta tue untuk belajar berjalan..
baru betul cucu SUPERMAN..


punya lah auni bangga dapat tolak kereta dia..
yakin betul dia..
cute la anak ibu..




jatuh..bangun..jatuh...bangun..
auni berusaha gigih untuk belajar berjalan..
semangat auni kental
tak mudah putus asa..




ermmmm..
memang atuk dan nenek tak pakaikan auni kasut..
tujuan nya untuk terapi kaki..
ibu ikut saja..selagi ia tak merbahaya..
lagipun atuk sentiasa kawal auni..

di bawah nie..ibu try upload video masa auni belajar jalan..
kalau gambar kurang memuaskan..
so sorry lah..
tak berapa pandai sangat bab2 nie..

video

Nur Auni Naqiba (3)


Lena sungguh auni tidur..
genap 2 minggu ibu bersama auni sejak auni di lahirkan..
tanggal 18 january 2005..
ibu pulang semula ke UPSI..
tinggallah auni bersama atuk dan nenek..

(tarikh pada gambar x betul..salah setting)
auni macam tahu nak kena tinggal..
menangis semahunya..
aduhai sayang..
luluh hati ibu bila dengar tangisan auni..tapi ibu terpaksa pulang untuk kuliah..
kita harus berkorban..
ibu mesti tabah...setabah auni yang masih dalam pantang di tinggalkan..


mata auni menggambarkan segalanya..
rindu auni..
sayang auni..
dan
kasih auni pada ibu..
ibu tahu sayang..
ibu juga merasainya..

Nur Auni Naqiba (2)

Rezeki auni memang murah
hamper yang auni dapat..sampai ke adik pun tak habis guna..
mau tak nyer adik lahir setahun lepas auni..memang la tak habis guna..
huhuhuhu...

Setiap kali ibu balik jumpa auni..
ada saja keletah baru auni yang ditunjukkan pada ibu..
auni seolah2 tahu kepulangan ibu..
dan auni juga rindu pada ibu..
benar kata pepatah..naluri ibu dan anak sama..
mereka saling rasa merasai walaupun jauh..
begitulah juga antara kami..
bila lihat keletah auni..ibu rasa lega..hilang stress belajar..
lapang...damai..gembira yang teramat sangat..

kulit auni sama macam ibu...
hitam manis..
anakku..
biar kulit hitam tapi hati perlu bersih..putih..
Nur bermaksud cahaya..
Auni bermaksud kelembutan..
Naqiba bermaksud kepimpinan..

pada mulanya ayah dan ibu nak beri nama..
Nur Auni Fatin Naqiba
tapi atuk kata terlalu panjang..
takut auni tak mampu nak bawa nama yang panjang..
ermmm..kepercayaan orang tua2..nama yang panjang atau tak sesuai akan memudaratkan bayi..
bayi mungkin tak sihat selalu
kepercayaan org tua2 jer..
secara kebetulan..bila letak nama bayi panjang si bayi sakit..

You have great and very nice smile..
your smile..makes other people smile too..
your smile...
make us miss you a lot..
when you far from us..
your smile..
make us realized..
you're everything too our life..
you coloured our life with sweet colourful memories..


You're tough girl..
you're shy girl..
you're smart girl..
you're pure girl..
you're understanding girl..
we proud to be your parents..



Nur Auni Naqiba Herwadi

Nama: Nur Auni Naqiba Herwadi
Tarikh lahir: 7 Januari 2005
Masa: 9.55 a.m
Berat: 3.5 kg
Cara kelahiran: Sefalik


Auni buah hati ibu..
baru beberapa hari di lahirkan auni sudah pandai memberikan pose yg comel ..
senyuman auni buatkan ibu selalu rindu pada auni bila ibu di UPSI..
Ya..auni dan ibu tak bersama selama hampir 1 1/2 tahun..
kerana ibu masih belajar di UPSI..
auni ibu tinggal sementara waktu dengan nenek di kampung...batu laut..
dalam tempoh itu juga auni jauh dari ayah..sebab ayah duduk di bagan lalang..
tuntutan kerja buatkan ayah tak dapat bersama auni juga..
Sungguhpun begitu..itu semua tidak bermakna kami tak sayang auni..
lantaran kasih sayang yg penuh kami terpaksa berpisah dengan auni untuk beberapa waktu sahaja..
kerana kami ingin menyelesaikan tugasan kami demi masa depan auni juga..
auni beruntung sebab auni dapat banyak perhatian dan kasih sayang dari banyak pihak..
atuk dan nenek..
pakcik dan makcik...
juga ayah dan ibu..


Setiap kali hujung minggu ibu dan ayah akan balik ke kampung..
jumpa dengan permata hati kami..
rindu yang teramat sangat..
tambahan pula auni masih menyusu badan..
tapi hanya 2 minggu auni menyusu badan ibu..
mungkin kerana kita jauh auni dah tak nak minum susu ibu..
sedih mmg sedih..tapi ibu akur..
auni tetap kami sediakan susu formula yang terbaik
supaya auni dapat gizi yg seimbang..


Ragam auni buat ibu selalu menitis air mata bila ibu di UPSI..
setiap detik terdengar sayup tangisan auni ..
ia amat menyentuh hati ibu bila mana air susu ibu banyak nak membengkak..
kerana ibu tahu..dah tiba masanya auni menyusu tapi ibu tidak bersama auni..
susu yang diperah terpaksa ibu curahkan ke tanah..
bukan membazir..tapi ibu tak tahu nak buat mcam mana..
silap ibu juga kerana tak bersiap sedia untuk semua itu..



Kerinduan ibu terubat bila ibu menatap wajah auni didalam kamera..setiap malam pasti ibu lihat wajah auni ..setiap kali balik ke kampung..ibu akan rakamkan detik indah bersama auni dan juga perkembangan auni..
auni anak yang tabah..
setiap kali ibu belai auni..ibu akan bisik di telinga auni..
ibu sayang auni..
ayah sayang auni..
auni lah nyawa kami..
semoga auni menjadi anak yang soleh dan berjaya dalam hidup..



B.O.R.I.N.G...

Today i feel so bored..
:
:
:
:
:
:
so
:
:
:
;
:
:
:

otak nie dah bertungkus lumus cari idea..
macam mana nak hilangkan rasa boring..pagi2 bila celik mata nie dah terfikir ape nak buat yea..
rutin harian..eeerrgghhhh...lagi boring bila fikir semua tue..
WINDOW SHOPPING!!!
PICNIC!!!
WATCHING MOVIE!!!
ia amat mustahil untuk dilakukan pada hari ini..
:(
:(
:(
cause of, en boss today..
WORKING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:
:
:
:
:
;
;
:
What should i do????????

Tuesday, October 19, 2010

Happy Birthday My Little Charms..

Happy Birthday Hazim...
4th years old..


Actually..pic nie kami snap ahad yang lepas..
terawal sudah sesi potong kek..
kira pra-birthday cake...hu3..


tak sabar2 nak blew the candles..
si ayah pulak..terkedek2 nak pasang lilin tue..mau x bising si azim..




Kek idaman hazim..mesti ada pic robot..
punya la bangga dia dapat kek tue..
si kakak pula dah buat request..her next birthday..should has pic of princess
muahahha...advance tol budak2 sekarang..





Here some message for you my prince..
  1. don't notti2 lagi
  2. be a good son..brother and muslim
  3. study hard..
  4. be a good person in future
  5. may your dream come true..

Ibu wants to let you know that..

How deep we love n care about you..

Ayah..ibu..and also kakak..

LOVE YOU SO MUCH!!!










Friday, October 8, 2010

Jaga Kau!!!!!!!

Aduuussssssssssssssss...adios amigos....
geram betul dengan makhluk nie..dia telah membuat onar..yang tak dapat saya maafkan..
sudah lah masa saya nie cukup2 jer untuk urusan di rumah..di tambah dengan kehadiran 'dia' lagi...betul2 membebankan .....really depress...
kalau ikutkan hati nie...
nak saje ku upah pembunuh yg profesional untuk memusnahkan 'dia'..
menyesakkan dada..menyakitkan mata dan hati...
JAGA KAU!!!!!!!!!!!!!!!!
DIA...
telah membuat setiap ruang di dalam rumah nie serabut!!!!
menjengkelkan hati saje...
JAGA KAU!!!!!!!!
siapa eak..
'
'
'
'
tue....ha...
;
'
'
'
'
'
'
'
'
''
'
'
'
'
'
'
'
sape?!?!?!?!
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
nie ha...

mau nyer saya tak hangin satu badan..baru jer minggu lepas operasi clearence rumah..

clean and clear gitu..

alih2 bila selak langsir jer...tuee dia..punya banyak dia punya najis...tak hengat betol...

jaga kau..this weekend saya nak cari sesuatu utk menghapuskannya..dah tak larat den weih..

Wednesday, October 6, 2010

Pssst!!!!..dengan menonton saya belajar sesuatu...

Setiap org ada rancngan kegemaran masing2..mcm tue juga dgn saya..(formal ka sgt..)saya suka layan sinetron Cahaya..walau ia agak lembab jalan ceritanya dan kurang semangat..he3...(tp tgk gak)..tapi cerita tue ada kelebihan yg tersendiri..kalau kita tonton dengan cara sekadar untuk lepaskan boring..mungkin tak perasan sangat cerita tue ada byk perkara yang boleh kita pelajari dan ambil iktibar..ermmm...ianya lebih kepada kehidupan seharian kita dan rencam dunia..
Semalam,masa tonton sinetron Cahaya...tanpa sedar saya telah belajar sesuatu dari situ..mulanya rasa macam tak logik kisah tue..asyik cahaya sahaja yang di timpa musibah..belum habis satu masalah..dtg lagi masalah lain..Macam karut je kan???..tapi dari sudut lain saya memandang..mungkin tidak terjadi pada kita sendiri sebab tue kita rasa..mana ada orang yang mcm tue baik atau asyik kena buli jer...
Ok..mcm nie..masa cahaya di bebani oleh masalah yang bertimpa2..dia meluahkan pada seseorg..dia rasa seolah2 masalah tue sangat2 membebankan dan dia tak mampu nak selesaikan.. tapi En rio..memberitahu kepada cahaya...
Sedang kita ditimpa dengan masalah yang tak putus kunjung tiba,seharusnya kita perlu memilih di antara masalah2 tersebut yang mana satu paling penting...kemudian baru selesaikan yang lain..masalah yang banyak tak boleh di selesaikan dalam satu masa sekali..ia memang membebankan..dan satu lagi..kita di uji olehNya..kerana DIA..sayang pada kita..prihatin kepada kita..TUHAN tidak akan menurunkan ujian diluar kemampuan makhluknya...
So..here i learn something that is a very meaningful...and it such beautiful journey in our life....
Hidup ini amat perlukan PENGORBANAN...

Monday, October 4, 2010

Sibuknyer Ayah...eerrrmmm..

Memandangkan raya tahun nie en hubby quiet busy..jadinya kami tak la beraya sakan pun..raya ke-4..en hubby dah bertugas semula..takpelah..tak kisah pun..en hubby kalau dah mula sibuk..kalender pun dah tak nampak colourful..just black n white..(kalender fotostat)...means takde cutie ma...
oleh kerana en hubby busy...maka...dinda pun berusaha utk sibukkan diri juga...supaya tak rasa sangat...makanya..antara tugas2 yang perlu dinda selesaikan adalah...
  1. train anak2 SKTS untuk KATMO bola jaring mini...(sesi burn my face..yg sedia burn..muahahaha)
  2. soalan akhir tahun untuk muzik dan english..
  3. baca buku untuk exam PTK...(satu tajuk pun x baca lagi ma...)26/10/2010
  4. make sure auni dan azim buat ulangkaji coz mereka pun nak exam...
  5. rutin harian sebagai...wiife..ibu..anak...dan GURU....

adakah diriku tak cukup sibuk lagi...hu3..tambah gak..satu lagi aktiviti..lupa eak...

BLOGGING

apapun..asal ibu tak rasa bosan ok...sementara ayah tengah sibuk...ok..nak kasi siap soalan peksa k...TATATATAtttttaaaaaaaaaaaaaaaa...

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers