Thursday, September 29, 2011

Auni dan cengkerangnya...

Bila baca tajuk dah macam cerita 'fairy tale' pulak..
Auni memang tak boleh dipisahkan dengan Cengkerang..
Anak daraku yg seorang ni memang suka kumpul cengkerang..
unik kan hobi dia..
mengikut sape pun aku tak tau..

pantang ke pantai, asal jumpa cengkerang dia mesti nak kutip bawak balik..
itu ok lagi..
kalau pergi makan seafood...dia pun nak bawa balik juga kulit kerang yg bertabur kat atas meja makan kami..

OBSES ka kakak dengan cengkerang????

So,
atas keperihatinan ayah juga ibu...yg tahu minat si kakak nie..
kami belikan kakak 1 set seashell..dalam tue ada pelbagai bentuk cengkerang..
memang utk Art...
punya lah suka dia tak terkata...


kami sangka..dengan adanya set cengkerang tu dia akan made 'necklace' dr seashell tue..tapi sangkaan kami berdua meleset sama sekali...
kakak memang kreatif...
diam2..dia dah hasilkan satu karya seninya yg aku rasa sungguh2...menakjubkan..
(bukan nak bodek sikakak atau poyo...tp jujur dr hati seorg ibu...cewah...betul la...)

early stage...

kakak tekun menyiapkan projeknya..
adik dan kakak kalau ada buat sesuatu aktiviti mereka akan kata..
"kami tengah buat projek la ibu..."


bila di tanya..."apa yang kakak buat tue?"
jawap kakak,"ini lah hasil projek kakak dengan cengkerang...gambar di tepi pantai.."
yg putih2 tu...cengkerangnya la..1st auni lukis..lepas tue dia tampal cengkerang tue..

sebenarnya kakak banyak buat kerja seni..
nanti kalau ada masa...ibu upload dan citer tentang minat kakak..
supaya satu masa nanti, bila kakak dah besar...kakak boleh tengok semula hasil kerja kakak..

adik????
ada...nanti ibu citer pasal adik pulak yea...

:)

Tuesday, September 27, 2011

Dapat gak akhirnya..



Bila nampak transport besar kat jalan raya, adik mesti berangan-angan nak pandu..

sampai la adik dapat peluang..

nak kata besar sangat kenderaan tue..tidak lah sangat..

tapi lepas la hajat dia kan...tersengeh memanjang dia lepas dapat duduk atas 'benda' tue..

One day ...adik jadi kontraktor yg berjaya yea....

AMIN..

heheheee..

Wednesday, September 14, 2011

Memori Lebaran 2011

Salam Aidilfitri 2011

September 2011/Syawal 1432H

Auni dan adik di pagi Syawal..



Kalau berhari raya di Johor, selepas solat sunat aidilfitri, lazimnya suami dan ahli keluarga lelakinya akan pergi berkunjung dari rumah ke rumah bersama orang kampung. Di sini aktiviti tersebut dipanggil "Baraan"


Kami akan bersalaman antara satu sama lain di pagi syawal bila kumpulan baraan tersebut sampai ke rumah atuk..

My hubby..bersalaman dengan ibu tercinta..


Ayah mertuaku..
Macam nie la keadaan pagi syawal bila di Johor..selama kami berhari raya di sana pada 1st syawal..memang syahdu...
sob...sob...sob..


Selepas sesi bermaaf-maafan..
sesi berfoto le pulaknyer..
gambar ni senget-benget sebabnya..jurufotonya adalah my hero..


My Man..
(Sama size tak? Heheheeeee)







..My sweetheart..




Si cilik nie, tak lepaskan peluang juga nak berposing di depan kamera..

tak sangka le pulak anak dara saya pandai bergaya..

ada banyak pics yang anak dara saya nie ambik..nanti la..kalau berkesempatan saya upload yea..


Akhirnya..dapat gak bergambar dengan my hero..habis satu rumah dia berlari dengan sepupunya..penat panggil..


Kami bertolak balik ke kampung batu laut..pada 2 syawal..

Bermula episod baru (v:2)

Tak pernah mimpi pun nak sambung belajar sampai takat nie..


tapi



hanya pernah terdetik dihati...andai dapat peluang..



impian aku nak belajar sampai dapat Master Pendidikan



Alhamdulillah...



ada benarnya..kata hati juga adalah salah satu ucapan doa..



tak sangka juga, aku dapat belajar di tempat yang sama..





..UPSI 2002..





after 5 years...




..UPSI 2011..



Doa dan sokongan dari keluarga amat dihargai..


Love u all...kerana doa Ayah & Ibu..


juga suami tercinta..


harapan dari permata hati tersayang


aku di sini...


melebarkan sayap...di Ibu Kandung Suluh Budiman...


Monday, September 12, 2011

Bermula episod baru..(v:1)

Masih dalam mood raya...hajat di hati nak upload gambar raya n story pasal raya..tapi x berkesempatan.

Esok... 12 September 2011

bermula episod baru dalam hidup ku..
rindunya nak jadi student..terasa penat jd tenaga pengajar..akhirnya peluang untuk di ajar telah tiba..huhuhuhu...

Daftar di upsi, tg malim..

esok kita sambung citer eak...dah malam sangat sok nak gerak awal..he3

to be continue....

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers