Thursday, October 31, 2013

Hobi Auni...

Tak sangka kalau kakak auni rupanya suka melukis..tanya gak dengan kakak auni...dia yang lukis atau mak ucu yg lukis.
Dia jawap..."kakak la yg lukis..."

Betul ke kakak yg lukis... musykil ni..

 Sekali pandang macam kakak auni tekap dari komik...
Tapi bila tengok lukisan tu betul2. ..
Ermmm....
Macam kakak yg lukis..

Alhamdulillah. ..
Syukur ke hadrat Illahi kerana kakak dikurniakan bakat melukis sebagai satu kelebihan yg ada pada kakak..
InsyaAllah. . Kalau ibu lapang nanti kita beli sketch book..
So, lepas ni tak perlu koyak kertas daripada buku untuk melukis..jenuh nak kutip..

Thursday, October 24, 2013

$endu...

Sendu dihati..
Aku tak pasti..
Adakah ini yg dikatakan realiti..atau hanya sekadar illusi 
Aku tak pasti..
Apa yg pasti..
hatiku terusik .. hatiku perit
Mereka tak akan faham apa yg aku lalui..
Aku sendiri tidak meminta minta sama sekali utk jd begini

*********
Perit jerih utk melalui nya..
Namun aku pasti!!
Aku mampu lalui!!!
*********

Syukur ku panjatkan pd yg Esa..
Kerana aku terpilih utk menerima ujian drNya..
Alhamdulillah. ..

Monday, October 21, 2013

warna-warni I-city..2013

Assalamualaikum

Kali ni..kita tgk je la gambar hasil drp rombongan cik liya ke icity yer..
Bak kata omputeh..sekeping gambar dpt menceritakan 1001 kenangan..
Cewah...kelas ko cik liya oii...
Moh layan...

 Warna warni cahaya lampu di malam hari...di i city Mmg bboleh  Buat hhati yg gundah gulana bercahaya..spt cahaya lampu2 di situ...


 Mula2..kami berjimba melihat keindahan lelampu yg ada..

 auni ber posing sakan..sampai habis batery hp Ibunya...
Tengah angin apa ntah dia...
Layan je la kan..

Auni lagi...dan lagi...bukan main lg anak dara sorang ni..

Apabila si teruna bergaya di depan lensa..ermmmmmm...x sangka pula anak bujang cik liya ni pandai pose..selalunya bukan main susah nak amik gambo..

Aksi hazim..tanpa ku duga dia juga kreatif..semua pose yg ada dlm foto ni..adalah gaya bebas dari dirinya ...
Tetiba menyelit lak si ibu ye...

Ni pulak si cenonit kami..yg sgt2 lelah nk kejar si kecik ni satu icity..koje nyer asyik buli si muaz..sakan ahli rombongan cik liya gelak tgk gelagat abg long ghufran..
Bajak@muaz... kih3...bukan main impressed mamat ni nmpk lampu2 yg ada..dok ngaga je mulut tu...hi3..

Permata hati♥ KAMI♥
@d! £! ¥@

Hobi Saya!!!

Hobi saya di masa lapang..
Mudah2an 1 hari nanti saya nak cuba ceburi bidang ni lebih serius...

Tak salah kan kalau kita mula dgn hobi dan kembangkan bakat yang ada menjadi sumber pendapatan sampingan...
InsyaAllah. .
Semua ni hanya perancangan...

Sunday, October 20, 2013

Aidilfitri 2013..Johor~Selangor

Assalamualaikum. ..

Hari ni ... berakhirlah sudah bulan syawal..
Dari hari ke hari nak upload pic raya..tapi x berkesempatan.
Kali ni kami beraya di johor..raya kedua baru bertolak ke selangor..

Sepanjang lebaran tahun ni rasanya tak banyak pic yang diambil..sibuk makan kuih raya kan...he3..
Jom layan pic...
me & auni 
(dah besar anak dara ibu...)

me & kimi..
dah macam nak perfom zapin bujang nie...hu3

Kak Long & Abg Long Kawasan Jempol...
hahahhahha


Peserta Zapin dari Parit Archung...


ehem..ehem...
malu...... nie....
me & my laling ler...

Yang sangat menarik beraya di Johor.... 
'baraan'
lepas solat raya.. time nie.. basah ketiak dok prepare juadah..
hilang baju lip lap i...
tapi seronok...terasa kemeriahan hari raya..

Anak dara i dengan anak dara kak long kawasan..
excited nak beraya... jalan kaki pun sanggup..

me & my super hero
ssh nak amik pic..kene pegang tangan..tak reti diam..

Holiday & Jerebu...



Cerita ni rasanya.. dah bersawang..ahaksss
Takpe la kan.. baru ada masa nak tulis2 kat blog nie..
Orang time jerebu duduk rumah diam2...kami pulak pergi berjalan ye..
hehehehhee...

itu je masa yang kami ada untuk bersama2 family..
tak kisah la..ribut ke ..taufan ke.. asalkan kami boleh luangkan masa bersama2..

Tak jauh pun kami pergi.. Port Dickson je pun
kami stay kat hotel baru..near to Giant..
boleh la untuk hiburkan hati si bujang cilik tu..

view from our room..
jerebu kan kan kan...hehehhehe

sampai2 je bujang ni test katil...hahahhahaha
siap send pic kat Mak ijah lagi..

Kakak auni..tengah menikmati pemandangan yang berjerebu...kih3...


haishhh... si bujang cilik dok menyelit kat tengah2...
kacau...
hahahhahahhahaa...

perlu ke nak amik pic bathroom bagai...
just want to share with readers...
hotel ni..harga berpatutan sangat2 ...and very cosy..
seriously...

tapi yang leceh nya..benda tu hah... kad putih tue...
kene sentuh kat lif bagai...jadi nak kemana2 kene bawak sbb nanti tak boleh naik lif..

perkara paling hangin bila stay kat hotel...berebut nak tekan button kat lif..
time ni la si ayah dan si ibu keluarkan cubitan ..
hahahhahaha...
atenyer..mak cikgu kan..pantang nengok perangai camtue..
(dgn ank sendiri ler sesuka hati le den nak piat kalau dah melampooo)

pool dia tak besar sgt.. tapi boleh la nak lepas gian anak2 main ..

we all menginap di GUEST HOTEL , Port Dickson..

smkbl reunion..


Assalamualaikum..

Huaaa..nak nagis guling2 pun ada.. sebab malu nak post this story..coz dah berlapuk. Tapi kita tak kira...kita nak gak post this cerita...hi2...
ada beberapa sebab kenapa saya nak post gak cerita ni...
1. saya rasa event ni sangat2 bermakna buat saya
2. saya amat menyayangi kawan2 saya..
(senyap tak bermaksud saya lupa kwn2 saya..tapi sibuk dgn urusan2 yg ada)
3. friendship forever

...dan...

a few reasons .. why i did not post this story after the event???
1. attend to class weekend.. tg sepat-tg malim-tg sepat
2.tuition class for year six and year five 
3. daily task as a mother..a wife..a teacher..a daughter ..

Saya tak amik gambar banyak waktu tu sebab...dok berborak sakan dgn kawan2...
hehehehheee...
tapi memang best...best sangat2..
Tq kepada Kak Ijah .. Nani.. Ee..Sufian and the GENG!!
Majlis yang sangat2 best .. for the first trial ok!
sebarang kekurangan majlis tu..kira biasalah...mana2 pun akan ada problem..
But..seriuosly... i proud with them!
sbb bersungguh nak buat reunion ni..

Look! What i get from the event!!


Majlis tukar2 hadiah... i get this...
Yezza... Masa menemukan kembali kami dalam satu majlis yang sangat2 bermakna..
thanks friend...
i really appreciate it!!
this nice prezie from .. Nurin Iman ... (her fb's profile)

Sweet memories... when i have to choose this gift ..
activity pada malam tue.. balang muzik kot..(sorry admin..tak tau nama aktiviti tu)
hahhhahahhaaa....
jimat mak nyah...tak yah beli bawang...
(masak ke??)


Terima kasih kawan2...
Insya Allah.. jika ada kelapangan dan rezeki..kita jumpa lagi dalam majlis seumpama ini..

Love you All!

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers