Wednesday, June 11, 2014

Short get away: Taman Lavender♡

♡Kisah Kasih♡

Al.kisah bermula... 
Menghantar pengantin di Simpang Pulai..
Usai majlis... bertolak ler kami ke Cameron Highland..

Perancangan awal kami cuma nak lalu jer..
Tapi...
Mata ni teruja nampak kawasan yg lapang ...berwarna ungu...

Tak sangka plak nk spend time kat situ..
Moh ler kita layan pic..

 Panorama disepanjang jalan..sangat nyaman..segar..

 Take a break...

 Atuk yg nk medang mula2nya..tp hazim pulak yg nmpk lapar sgt..
Tu la..masa kat kenduri suruh makan..main jer..

Tu dia... org lain punya menu dia kasi ngappp...

 Sementara ayah beli tiket... amik gambar le dulu sbg kenangankan..

Auni dan hazim memulakan sesi bergambar2an..hi3....

Rasa mcm kat ober c plak..hik3..

Bunga2 yang kembang mewangi.. erk,,, wangi kah??
kah..kah..kah..

Fish Feeding... dah macam bawang merah dengan si ikan kaloi..

kakak kata.. boleh tak buat macam ni kat umah..
Boleh..boleh sangat..
siapa yang nak buat???
hahahhaha...

Family Bonding..

Pandai gak minah ni posing eak..

Hazim dengan senyum sampai ke telinga..suka bebeno buat macam tue..

Duduk atas big pumpkin.. seriau.. sebab tinggi..salah landing mau terjunam..

Duduk dibua sambil menyanyi tunggu anak raja..hihiiiii...

Aktiviti wajib bila sampai CH.. 


Kreatif kan.. lepas ni.. ada kasut kebun abah hilang...ahaksss

Ayah mertua den.. dah kecapekan..
aku pun semput..ni pulak ayahanda kan.. masa ni..nenek dengan kakak shooping cactus..nasib baik ada nenek, ibu nya manalah reti bunga2 ni kan...


Lepas dari sini...kami terus balik sebab har dah nak gelap...
till we meet again Cameron...

Laksa oh! laksa..

1st of all.. million thanks to my bff .. my schoolmate..
Hasrita Mat Siam
Anda telah merialisasikan impian ku untuk menikmati LAKSA yg sgt awesome!

Yes!!
tak tipu.. she is a good chef ..
 Laksa.. pengikat hubungan antara kami..
Laksa.. bukan sahaja rasa yang nikmat bila di santap..tapi rasanya membawa satu rasa dalam sebuah ikatan persahabatan yang tak terkata..

awat hang merapu nyah!!

Yup.. kedengaran agak merapu.. 
Al kisahnya..
Dulu... masa belajar di STTJ.. setiap kali balik dari asrama.. Ita (her nick name).. akan datang rumah bawa tupware yg berisi LAKSA!!!
even my mom pun x pernah nak tanya..nak makan apa..coz sekali sekala balik kan..
tapi tak kisah pun sbb mak tahu aku ni jenis yang macam mana kan..

memang laksa ita yang aku jamah... sampai la aku sambung belajar kat UiTM Arau.. she still cooking Laksa for me!

Now, after 12th years... 
she cooked Laksa for me!!!

Yeah!!!
Sayang mek Ita kuat2!!
Tq laling!!




Jemput tengok!
hihihihiiiii...

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers