Thursday, November 24, 2011

:( pabila tenaga di hujung NYAWA.....

hari nie masuk hari ke -3 berkampung di upsi..kita hanya mampu merancang..Allah swt yg menentukan. Mungkin terlalu STRESS...PENAT...akhirnya..2 biji ubat demam..dan 2 biji panadol extend x memberikan kesan.Air ddah berbotol2 di minum....bila macam nie...terasa dekatnya suami di sisi walau berjauhan...terasa rindunya pada anak2..yg amat menggunung...tapi tadi,utk mendapatkan suntikan semangat kengkononnyer lah..call mak jap..hilang rasa sakit badan nie..ermmmm...sememangnya..suara ibu...adalah penawar segala sakit...fizikal dan mental...LOve u all....Tanpa kalian...diri nie..x akan dpt jejak ke sini lagi..



  • AKU KENA KUAT SEMANGAT!!!!


  • TUJUAN DATANG SINI NAK SIAPKAN KERJA2 TERTANGGUH!!!


  • ANAK2 DAN SUAMI MENUNGGU DI RUMAH...UTK SPEND CUTI NIE BERSAMA...SO KENA AKU KENA..

KUAT SEMANGAT!!!

Wednesday, November 23, 2011

Membujang..for a few days..

pic from google.com



Wahahhaha...den membujang utk beberapa hari..sempena cuti sekolah 2011..my life dah bertukar kejap..he3..tak lama tau.kejap jer..Anak2 ikut atuk dan nenenk balik negeri sembilan.Ayah sibuk dengan kerja (as usual).So kesempatan ini aku amik untuk spend masa di UPSI.....Mahu taknya..sepanjang 2 minggu akhir di sekolah sebelum cuti..nak selak nota dan tugasan pun tak mampu..bertimbun kereja oooo..Maka..dengan adanya peluang keemasan ini..spt pingat emas yg skuad harimau malaya dapat tue..ahaksss...kerja2 untuk melangsaikan segala tugasan yang tertunggak bermula..Semoga sepanjang "rush time" ni...Allah permudahkan segala urusan..sihatkan tubuh badan nie yg sememangnya dah mcm giant...almaklumlah..malam pun dah jd siang..7 tugasan tu nak hantar..ada test lagi kau jumaat nie..hamik...mahu terlentang lepas hri ahad nie...ha3...

Ok lah...need to go..sambung sat lagi kalau aku dah 'jem'...huhuhuhuuuuuuu...




P/s: doakan ayang...suamiku...doakan ibu..anak2 ku..

Tuesday, November 22, 2011

H.A.R.I.M.A.U. M.A.L.A.Y.A.. terbaik!!!!!

Terbaik!!!!





Aku bukan la peminat fanatik bola nie..

tapi..kalu dah seisi umah dok tengok bola..maka..dengan tidak sengaja aku tersangkut la gak dengan bola..

pic from google.com

Syukur kehadrat Allah swt..


kerana dengan iziNya..pasukan Harimau Malaya kita dapat emas..


memang player kita sangat bagus..semangat pasukan yg terbaik...satu malaysia...satu matlamat!!


Bangga jadi anak MALAYSIA!!!


semoga MALAYSIA..akan terus maju!!!


Taniah juga buat HARIMAU MALAYA ...


semoga kalian akan terus success...LOVE u ALL!!!!

Monday, November 7, 2011

Aidiladha-2011



salam aidiladha untuk semua..

setiap tahun kami memang akan meraikannya di Serting bersama2 keluarga suami..

tapi tahun nie, hanya kami sekeluarga je yang ada..

kakak ipar ke rumah mentua sebab ada buat korban...

adik ipar, di rumah sebelah suaminya sebab atuk kepada suaminyer passed away..a day before raya korban..

adik suami yang bongsu pulak..kerja di pagi raya..


pengalaman untuk anak daraku auni naqiba..

1st time solat raya korban..

biasanya solat takbir kali ke 2 akan rukuk..

tapi solat aidiladha..

5 kali takbir utk rakaat pertama..

dia dah nak rukuk..mujur dia tak bijak..tengok org lain dlu...

lepas solat dia tanya..kenapa?

pastu dia gelak sendiri...

pengalaman sayang...


lebih kurang pukul 2 sampai rumah mak di batu laut..

tanpa di rancang..terus bg idea..

jom kita pergi ke Morib..bawa anak2 main kat playground n tengok sunset..

so,

ada lah sedikit gambar yang diambil utk kenang2an



sangat cergasnyer,susah nak kawal

suka sangat2 dapat peluang main dengan abg haziq..



Comey nyer anak teruna ku ini...





nie dia anak2 sedaraku bersama insan yg sangat poyo...ha3

sudah2 le mak ijah oii..dah tua ..xyah le nak join the club..
gambar ni nampak separuh sebab,anakanda ku si hazim yg snap..

nasib la yea..mujur nampak gak..walau separuh..ha3

so sweet these girls....


love this pic very much..

wajah2 ceria anak2...penyeri hidup..



sambil menikmati kebesaran Allah swt..

mentari terbenam..

kami menikmati juadah yang dibawa bersama..berborak sampai ke maghrib..

itu ler antara kenangan di lebaran aidiladha kali ini..

semoga tahun depan..dipanjangkan umur,sihat tubuh badan..kita dapat meraikannya bersama..dengan lebih meriah sebab nyer ada pertambahan ahli keluarga..insyaAllah...mudah2 an

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers