Monday, August 27, 2012

Bunga Api & Mercun

Tak indah lah lebaran jika tiada cahaya bunga api dan dentuman mercun di sini sana..
Walau ayah cuma pasang dua biji pelita..tapi kami tak kisah..asalkan kami boleh main bunga api..
Tq to ayah..

Credit to Fizah Fish

thank to Fizah Fish..
we really love this pic..
Us with Muaz Iman..

Kad Raya..2012

Kalau dulu..bila dah dua minggu nak raya, orang yang paling sibuk adalah en posman.. dan yang berdebar2 bila tengok en posman lalu lalang depan umah adalah mereka2 yang tengah bercintoooo..
Itu semua satu masa dulu lah..

Sekarang ni dah zaman IT, fb ada..twitter ada...email ada..pendek kata mcm2 ada lah untuk gantikan kad raya..

Maka dengan itu, seminggu sebelum raya, anak2 tercinta sangat lah excited bila dpt kad raya dari Ghufran...ha3... 

 sampai tanya 2-3 kali dak hazim..betul ke kad dia...
Terima Kasih ye kepada Ghufran's family..
next year..mak long send to you kad raya pulak eak...

tersenyum kambing abang hazim baca kad raya daripada ghufran..

Suatu hari di hari raya

 Hellooo...
moh tengok, sape datang petang raya pertama tue..sorry la mama emma, tak perasan hanpon berbunyi ler.Maklumler raye2 ni kan bzzz..hang pun habaq, nak mai raya ke 2, so i tak de lah nak tengok hanpon..apa pun terima kasih teramat sangat sbb sudi datang umah mak i...(umah i u kena datang tau...sbb marin u mai umah mak i bukan umah i)
As his mom mention..my name is AFFAN DANISH...
yezza..finally he came to me..
hahahhahhaaa
dah tua rupenye i eak..dah ada cucu..
tersangat lah peramah ini budak oooo...serasi pulak tue kat umah mak i..sebab, orang jawa kata kalau dia ada meninggalkan "kesan" means that he likes to stay with us...jawa kata KERASAN..
Apa yang dah di tinggalkan dgn Affan?????
Hahahhahaaa.....habis tumpah kat baju papa....
tak puas main dengan Affan..lain kali datang lagi tau Affan..nanti kita main bola sesama..
TQ emma and husband @ Amirul Azman
harap jangan le serik mai umah naaa...

 selepas Affan balik, kami bersantai di depan rumah kerana menyaksikan..
:
:
:
:
:
:
:
:
:
kejohanan bola sepak orang kampung
tu dia pemain2 nyer..


Sunday, August 26, 2012

Klip..Klip..Klip..Lebaran 2012







" Semoga kita dapat menyambut lebaran akan datang bersama-sama"

Posto..posto...(before syawal)

Dek kerana nak melayan kerenah hazim berposa, maka kami seisi rumah kenalah melayan segala macam kehendak dia..(yg boleh di layan lah...mn yang x boleh..kim salam la nak layan kan..kan,,)

Petang yang hening, di ajaknye ibu main posto posto...
habis semua surat ini budak kasi cop..siap tulis nama sape yang dapat surat tue..

ibu ler yang kene jadi mesin eja..asal tak reti nak eja nama penerima surat..kono lah ibu eja kan..maka pada petang itu ibu tak dapat nak tidur petang..zzzzzz...miss one lap...kih3

entah bila kan..ibu terlelap..sedar2 jer..dia dah tanda kertas soalan UB2 ..
hahahhahahaaa...
mujur dia tanda kertas jawapan ibu..kalau di tandanya kertas jawapan murid..tak ke haru makcik oiiii..

Moral: kalau dah mengantuk ZzzZZzzz jer....

Salam Lebaran 2012

Walau pun hari nie dah masuk syawal ke 8..aku nak gak wish slamat rayo..he3...
hari tu lagi nak buat tapi x sangka lak x leh nak buat..
hehehhehheheee

ok3...serius2...

Di kesempatan ini, kami sekeluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf zahir dan batin kepada sesiapa yang mengenali kami sama ada secara langsung atau tidak langsung..sekiranya ada masa terluang di lebaran ini, jemputlah datang ke rumah kami di NO23, JALAN RIA 3, TAMAN RIA 2, 43950 SG PELEK, SEPANG.

P/S:next entry kito citer lak insiden2 hari rayo eak...
tungguuuuuuu!!!!

Tuesday, August 14, 2012

Hero 2012..

Hari tue mak long citer pasal Muazz..
today is your turn my junior demokss..Mmmmuuuah..
dah lama mak long nak buat..tapi tak sempat..

Tahun nie Superman's family dapat 2 jaguh bola sepak negara..(in future)
Ghufran yang lahir dulu..tapi citer ghufran lambat kuar eak..
hihihihiiiii

Layannnzzz..

 Assalamualaikum...
Nama saya Muhd Ghufran Nuzul Fahmi
Nama saya bukan ATAN..
Saya nampak dunia pada 17 Mac 2012..jam 12.08 am
psstttt...ummi..saya senang tak keluar..hihihihi..
berat saya masa tue cuma 2.8 kg..ringan kan..kan..

 Cer tengok saya sekarang...
saya membesar bagai johan..hahahahahhahaa..
mak long pun dah tak larat nak angkat saya..baju ni masa demam euro kemarin..

 Sexxxyyyyy...
ahakssss...saya memang sexy kan waktu nie..
saya demam tau..kalau mak long ada..mesti saya dah kena gigit dgn mak long..
mak long macam pirana...hahahahhaaa
Leganya saya..dapat susu....sedap..

Nie abi saya...saya kompius gak memula..
kenapa muka abi kelakar sangat..
ooooo...baru saya tau..muka abi memang kelakar..
hahahahahhaa..


p/s: tungguuuuu pas ni mak long kata nak upload gambar saya lagi...

Monday, August 6, 2012

..miss you..

Really miss you...we miss you..
again..and again...
last night, ayah went to Japan for a few days..

Auni..Oh..Auni

Lama dah nak update entry nie..dok tersepuk kat draft..mood nan ados ma nak update blog..
ermmm..ni pic masa kakak dapat suntikan saringan Rubella n Hepatitis (kalau tak silap ler)
Kiri kanan kena cucuk..
kalau tak silap..lepas ayah ke jepun..
sebenarnya gambar nie dia suh send kat ayah..tapi tk boleh nak send le pulak..
masa kat sekolah, try tanya kat cikgu2 kakak..yelah kan, mana le tau dia tetiba nak nangis.Dia ni cengeng sikit. Cikgu kelas kata, dia tak menangis pun..siap jadi motivator utk kengkawan dia..pujuk kawan2 dia yang takut nak cucuk..
Errrkk..
Really???
OK...bagus le kalau macam tue..

Petangnye..
Cer tengok pic bawah nie..

Serabai nyer la kakak..nie gambar ibu amik lepas kakak mengaji di rumah ustazah Gee. tak larat sangat rupanya..kasut pun pakai separuh..pastu di seret jer..
alahaiii Auni...

Dia kata rasa nak demam...
alahai anak ibu..kesiannya..

Reward di bulan Ramadhan


Panas la ibu...
ini ragam adik berpuasa pada hari pertama persekolahan..
ingatkan dia meragam nak buka..
Alhamdulillah takde pulak..

Menjelang petang..bila ibu balik dari Banting..
tengok adik baring dengan baiknyer..
Kompius kejap..sebab..adik ni tak kra posa ke tidak..rancaknye bukan main..
sekali tengok..tue dia..satu benjol sudah dapat as a reward..
hehehheehee..
biasa la kan..hero...
Next day..
balik sekolah..mata bengkak..merah..
Ya Allah, kena sakit mata ke mamat nie..sebab pagi tu masa hantar adik ke sekolah ada sorang kawan dia macam baru nak baik dr sakit mata..
merengek..ingat nak buka..tapi tak tahan sakit dan gatal..
ajak jumpa doktor tak mau..

menjelang nak buka, nampak bengkak tu surut..maybe infection
haish..macam2 la kan mamat nie..

Terawih 2012

Alhamdulillah..hari ni dah 17 Ramadhan..
Dah lama nak up date blog nie.Tapi kesibukan diri dengan tugasan rumah dan kerja..
(poyosss nyer bunyi eak..)
Entry kali nie..nak cerita kemeriahan Ramadhan ..yang sememangnya ditunggu2 oleh semua umat muslim..
Yesss..
Ramadhan, kemeriahannya ialah 'TERAWIH'
bukan sebab MOREH..tapi..hanya diri sendiri yang merasainya..
Subhanallah..Syukur Alhamdulillah
ini yang kami tunggu-tunggu..
dalam kesibukan bekerja..kami cuba..kami sempat2 kan untuk berterawih
rasa indahnya..nyamannya..tenangnya..bila melangkah masuk ke masjid ..saf penuh dengan jemaah..
this pic..taken by auni..

Kakak .. memang seawal pagi ..lepas sahur dah pesan kat ayah..balik awal.Nak pergi terawih.
tue dia auni..udah agak sleepy..tapi gagahkan diri gak..

sempat lagi posing..sebelum solat tau..
Di masjid sg pelek, biasanya terawih 8 rakaat sahaja...
tapi..
selepas 4 rakaat..kami ada tazkirah..lepas sambung semula lagi 4 rakaat..
jadi, dalam berterawih, kami dapat juga perkongsian ilmu..

Dalam tempoh tazkirah tue..
"
"
"
"
"
"
sudah di riba ibu..
kepenatan..dan alhamdulillah dia tak join bebudak lain bersukan di luar..
dah xde energy kot..hahahhaaa..
apepun..harapan ibu dan ayah, semoga kalian dapat meneruskannya sehingga akhir hayat kalian...
jangan dah besar..semakin jauh untuk semua ni..minta dijauhkan..

Kejayaan Buat Hazim..

Alhamdulillah..syukur kehadrat Allah swt..
Tahun ni dapat lagi kami sekeluarga menyambut bulan Ramadhan Al-mubarak bersama insan tersayang.
Alhamdulillah juga..kerana tanpa diduga..adik berpuasa tanpa banyak ragam.
Hari pertama puasa kami berpeluang untuk berbuka bersama atuk dan nenek sebelah suami di Johor.
dan
sepanjang perjalanan di dalam kete..
:
:
:
:
:
:
:
:
:
melepek..
alhamdulillah sempat sampai buka..
Kakak Auni???
Alhamdulillah..dia tak banyak kerenah..dia memang tunggu bulan Ramadhan..
since 5 years old dia dah fasting.

Ya Allah, semoga anak2 ku menjadi anak yang soleh dan solehah..
:)

Thursday, August 2, 2012

Ahli Baru..Superman's Family

Assalamualaikum..

Saya ahli baru dalam Superman's Family..
Saya baru je daftar isnin yang lepas.. 30 Julai 2012
Nama???

Saya pun tak tau nama saya lagi..
Nanti saya tanya ibu saya.. Pn Nur Asmah..
Ibu cakap..tanya ayah
Saya tanya ayah..En Nurul Saaban
Ayah pun tengah kompius nie..Nebes..(nervous)

Nenek kata.. Nama saya ..Ramadhan
sebab saya anak kepada Syaban..
Hehehhehe..

p/s: Mmmmuuuuuahh...tersangatlah gebu ini budak oooo..


My name is MUAZ IMAN bin NURUL SAABAN

Teluk Kemang..( 14 julai 2012)

Ketibaan ahli jemaah di teluk kemang dlm pkul 11 pg.
adalah tidak dirancang utk kesana...saja melayan kerenah anak2.sejak 2 menjak nie ayah sibuk dgn urusan kerja..sokmo outstation jer..hu3..mak ijah n the geng yg nk g sana.snorkling katanyer..kami decide nak ke sana awal pagi tu...lepas tu dengan nenek and mak ucu kami angkut...

sampai jer sana tak sempat nk bg briefing kat budak2 ni..terus jer buat terjun tiruk dlm air.omak ngan nenek..also my laling..terpaksa keluarkan barang sepantas kilat..macam tak pernah mandi laut da..itu budak2..Alhamdulillah..cuaca pada pagi tu agak redup.

actually ada upload pic naik banana..tp ter delete..al maklum ler..pinjm phone my laling..ank2 tgh tgk ultraman kt pc..


tu dia..jari jemari hero..dah kecut..
mujur nak kuar dari air..kalau tak mau satu badan kecut..
ada dalam 3 jam mamat ni berendam.

bila dah naik dari air..baru ler rasa lapar..
habis semua makanan di makan..
tak kira sape punya..dibedalnya..

Hahhhhh..
nie dia rombongan cik ana kita..
kemain menyeringai duduk atas tue..

So..cukup dulu la yer..sebab dah ngantuk ma..
mau..ZzzZzzZz
-wassalam-

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers