Tuesday, December 25, 2012

Kelas Vokal Bukan Sekadar Rupa..


Seharian di dalam bilik dua beradik semalam...
cuma dengar dia menyanyi..
bila di tanya nyanyi apa..tersengeh2 dua dua tue..

Ibu pun mula lah menjadi ditektif Mamas..ngeh3..
intip dari celah pintu..lepas tu terjah masuk...
hahahhaa..
terus kena sound..
Kakak: Ibu lain kali ketuk pintu sebelum masuk...
(tersenyum kambing jer lah ibu and said..sorry kakak!)

Rupa-rupanya..dua beradik ni nyanyi lagu ...

"TUHAN BERIKAN AKU CINTA"
Indonesian Singer...Ayu Shita..

Walau aku senyum bukan berarti


Aku selalu bahagia dalam hari

Ada yang tak ada di hati ini

Di jiwa ini hampa



Ku bertemu sang adam di simpang hidupku

Mungkin akan ada cerita cinta

Namun ada saja cobaan hidup

Seakan aku hina



Tuhan berikanlah aku cinta

Untuk temaniku dalam sepi

Tangkap aku dalam terang-Mu

Biarkanlah aku punya cinta



Tuhan berikanlah aku cinta

Aku juga berhak bahagia

Berikan restu dan halal-Mu

Tuhan beri aku cinta



sangat emosi mereka menyanyi..
ahaksss..
apapun...to all parents...bila anak-anak explore internet..please..and please...jangan biarkan dia explore jauh dari pandangan mata kita..
biar lah dia besar gedabak pun...
utk hindarkan segala macam benda yg tak diingini...

Sekian dulu pesanan dari penaja..hehehheheee...

-Bobot Muaz-


Classic pulak si Muaz dlm pic ni..kui3..


Apa ada pada kata-kata

Setiap yg berlaku pasti ada hikmah disebaliknya..
Jodoh pertemuan ..ajal maut..
telah ditulis buat kita ..

tak tahu kenapa hari ni..HATI ini..
agak terkilan dan tersentuh ..
bila terpandang satu nota kecil yang berusia hampir 14 tahun..

"Tuntutlah Ilmu itu dgn hati yg ikhlas beserta niat yg murni..Taat kpd org tua dan sentiasa redha di atas segala ketentuan yg Maha ESA....Friendship Forever..."

Apa itu redha..pada dirinya...
Apa itu ikhlas...pada dirinya..

-Janji Hanya Tinggal Janji-

apapun sahabat...semoga dirimu bahagia disamping keluarga..berjaya di dunia dan di akhirat

"di mana letaknya keikhlasan dalam bersahabat sesama insani..."

Wednesday, December 19, 2012

Apa yang pasti....

Hanya mampu merenung dan mengimbau kembali segala kesilapan yang lalu...bukan untuk menambah luka di hati, tapi...supaya diri ini tidak lupa dengan kesakitan dan keperitan yang telah di lalui satu masa dulu...Kehidupan dengan analogi putaran roda...tidak boleh dipisah kan lagi...lantaran putaran yang kita sendiri tidak tahu bila ia akan berada di atas dan di bawah...maka diri ini harus ingat..mesti ingat..perlu beringat...

Tuesday, December 18, 2012

Manjakan diri mu....Auni..


WE were here...

Adik sangat bosan menunggu...buka bluurrrrr jew..memandangkan ada lagi customer..jadi kami bawak la cenonit yang satu-satunya kaum adam di dalam saloon nie..
untung le adik oiiii...kaum adam tak boleh masuk tau sepatutnya...ini saloon hanya untuk hawa je..


 Makanya..kami pun menjamu selera bersama-sama mak ikin di restoran berdekatan..muka toya je diorang nie..haisshh


Sampai je air yang di order..mak aiii...tak ingat orang dah..tu dia..haus sangat ke dik..
kakak as usual..maintain dengan lemah gemalai dia..


Lepas dah sendawa dan boleh tersenyum lebar...kakak pun ready untuk memulakan aktivitinya..ahaksss..
rasanya kami jew yang sendawa..kakak dah tak lalu nak makan..tak sabar nak bermanja2 di IRIS SALOON...muahahhaaa...

Tadaaaaaaaaaaaaaa...
senyum gitu....suka betul dia..


sorry la..pic blurrr...al maklum la..makcik takde kamera yg godang..
zoom leh nampak bulu hidung..ahaksss


Kakak menikmati setiap detik di saloon IRIS..dengan penuh selesanya...


Hah!!
Now, kakak ready untuk stage seterusnya...
(kakak: ibu...best la masa cuci rambut tadi..lega...)


Result...


Kakak kata memang best kat sini..dia request untuk ke sini lagi..
Boleh! tak de hal...nanti klim kat ayah...kah3...
takdelah...sat lagi fening my laling..
Boleh lagi ke sini..dengan syarat..kalau kakak rajin tolong ibu kat rumah dan result baik..
so..takde reason kenapa ibu tak boleh bawak kakak ke sini lagi kan..

adik le gigit jari sbb..cik linda nak buat utk kaum hawa je..
takpe dik..nanti suruh acik herry buat kat adik pulak ye..hihihihiiii

IRIS Saloon...Thumbs Up!!

WE will here ..again and again...

kepada yang di luar sana..sambil kita manja2 kan diri..kita boleh bawa anak2 dara kita sekali..setidak-tidaknya..mereka ada bersama kita..pastu..pakej untuk kanak2 dan remaja sangat2 lah berbaloi..
tak kan menyesal lah...lagi nak datang..datang..dan datang lagi...

Pesanan dari kakak untuk ibu..
"lepas ni ibu kalau datang jangan cuci dulu tau..bagi kakak dulu cuci..sebab ibu dah datang banyak kali dari kakak"
Mak aiiii....dia kata mcam tu sebab..setiap pelanggan IRIS Saloon akan di beri kupon..jadi lepas treatment kupon tu akan di 'stamp'..bila penuh..akan dapat treatmen with special discount..tu yang kakak tak bagi ibu buat lagi..nak kasi kupon dia penuh dulu..aduhai...anak2..

Try le kengkawan!

Syukur Ya Allah

Hari yg penuh dgn dugaan buat kami...namun kamj bersyukur krn segalanya telah dpt di atasi. Awal pagi bercadang utk ke tg malim...tertangguh sbb abg nak pergi servis kereta.
Pastu dtg pulak itu tokeh...bincang pulak pasal dapur..itu ini...gitu gini...pukul satu baru dapat hantar mak ngan abah...
....sampai kg pergi kenduri...terperangkap pulak kat sana sbb hujan lebat...
....sampai rumah nak gerak ke tg malim...tayar kereta en hubby bocor pulak...aduhai....tukar tayar jap...nasib baik la hari ahad ni ada kedai tayar buka kat banting...
....sepanjang perjalanan ke tg malim hujan le pulak...sampai sana...tengok my sawi tercinta jap..itu ini...gitu gini...
....teringat esok test..nota tak print lagi..merayau satu pekan tg malim cari cyber cafe...elok2 je..keluar dari CC..dapat msg via Wassap..."test tunda hari Khamis"...???????????????????????....
Saling berpandangan dengan en hubby...hanya mampu senyum sumbing ke en hubby...Sorry Laling...mana nak tau jadi macam nie...
Last but not least...Pergi makan lagi bagus!!!! Hahahhahah....
Hari yang penuh cabaran dan emosi...kui3..
apa pun Syukur KehadratNya..
kami sampai dengan selamatnya..

To My Laling..
Love you so much Laling..


Setiap pengorbanan laling...ayang ingat sampai MATI...


Friday, December 14, 2012

Lawatan Sambil Belajar ke UPSI

Tetiba jew rindu kat kakak dengan adik..ahaksss..
bangun and terus update blok nie..sebenarnya..minggu ni amat2 la di uji..dengan kelamkabut nak ke upsi..at last bila sampai upsi laptop tertinggal...then..start cik savvy..merajuk pulak tak nak hidup..grRrrrggggrrr..
Anyway thank to Cik Nadia Gladdddddy...ahakss and her partner..En. Panjang..atas usaha anda..tapi dah memang Cik Savvy saya merajuk kot..Huahahha...dia haus $$$$$$
(adat la kan...orang berkereta...nak sgt kan..hamik)

 Last week...cenonit saya yg bucuk itu telah membuat onar..wakakkakaa..melalak nak ikut ibu ke Upsi..dengan alasan....
1. nanti adik rindu ibu
2.adik nak tengok sekolah jauh ibu
3.adik nak tengok macam mana ibu belajar
4.betul ke ibu jadi anak murid kat sana????
(habis licin lantai dia berpusing tunjuk rasa x puas hatinya le tu...)

Moh kita layan gambar2 sepanjang lawatan rasmi cenonit di Upsi...
Yezzaaaaaaaa...


ronda upsi..ada pulak handball and football...lawatan program cinonit...
dengan pertanyaan..handball tu apa ibu...bukan netball kan?
aiyak....of course bukan le sayang...
dia tanya macam tu sebab masa datang team perempuan tengah main...so dia ingat itu netball..

Duta kecil ni sedang memerhatikan perjalanan program sukan...dengan penuh khusyuk dia perhatikan setiap orang yang ada...

Duta kecil said peace!!!
dia kata..aktiviti berjalan dengan lancar..beralih ke aktiviti football...bersebelahan dengan gelanggang handball..

...di dapati aktiviti football juga berjalan dengan baik..

dan...pastinya dia akan tanya..bangunan di belakang adik apa yea..
Itu bangunan Canselor sayang...

OOOOOOOooooook
adik nak macam nak bersenam pulak...

masa pusing2 upsi..cenonit ni nampak arca..
.dia kata..kenapa batu tu pelik2..adik nak pergi situ jap..Ok...jom...

Ekspresi si cenonit...hebatnya batu2 ni..dalam banyak2..yang tu paling dia suka..

hebat tak adik...

yang kedua dia suka..dia kata macam belalang..

penat la pulak...ahaksss..terlalu banyak pertanyaan...

haishhh...sokmo gambar adik..ibu pun nak gak ler interframe..hahahhaha...
makanya..pakcik tukang sapu tu baik hati nak amik pic kami..
ermmm...not bad..scenery mcm kat bali gitu
(verangansssss ok...)


Last lawatan...
tu dia...tengok aweksssss main netball..hahahhahaaa
Maka dengan ini..selesai sudah sesi lawatan sambil belajar di Upsi

Refleksi lawatannya sangat la panjang..nanti kita sambung yer....
Tunggu!!!!!

Tuesday, December 11, 2012

Berat...Sgt Berat...

Berat Mulut dan Berat Hati untuk menyatakannya..
tapi kalau tak di luahkan..jadi Berat Kepala..Biarlah ia hanya sepatah kata peribahasa lama..namun ia membawa makna yang jauh lebih berguna dari terus bertegang urat..untuk menegakkan benang yang basah..

Duhai teman....mengapa mesti ...

" Tiada Rotan...Akar Pun Berguna"

setelah...

"Habis Madu...Sepahnya di buang"

kenapa mesti...

"Buaian digoncang, anak di cubit"

Ini kerana...

"Bila di hulu keruh, di hilir pun keruh"
  
Bagi diriku...diri mu tak ubah seperti ... 

"Ular bukan,ikan pun bukan"

Noted!!!!!

(Cer cari maksud2 semua peribahasa dan simpulan bahasa kat atas nie...Saje je nak bagi sape yang baca ingat balik peribahasa lama...kerana ...kita ni mudah lupa..kan..kan..kan..)

Monday, December 10, 2012

@ Cuti Sekolah 2012 @


Assalamualaikum pembuka bicara...
rasanya dah hampir sebulan cuti sekolah untuk sesi 2012 ni kan. Setakat ni,kami tak plan lagi nak pergi holiday ke mana-mana memandangkan masing-masing sibuk.Sekadar aktiviti hujung minggu yang di manfaatkan bersama anak2 tersayang..

 Sepanjang cuti ni, sejak ibu tukar status jadi student...anak2 kene lah bawa diri sendiri untuk layan hobi masing-masing..tu dia...orang ber'camping kat tepi pantai ke..air terjun ke..ni tak..dalam rumah pun jadi lah..ikut suka adik dan kakak lah ye..asal kamu semua tak meragam..DAN...TAK GANGGU ibu yang dah rasa 'nyawa2 ikan'menyiapkan tugasan yang due date nya melambai-lambai manja..MuaHahHhahahhahaa

tengok ler si kakak nie..siap jahit Cik Ted dia..ahaksss...nasib baik jarum tak terselit kat kaki orang dalam rumah nie...haish...punya lah khusyuk dia menjahit eak..buatlah anak oiiii...asal kan anak2 ibu tak mengaruk mintak pergi bercuti....

Sorry sangat2 sayang...bukan tak nak bawak..tapi untuk tempoh terdekat ni...mohon sangat2 pengertian anak2 ibu nie...dan untuk setakat ini..sangat memahami...TQ sayang..

Biar kita 'Bersusah-susah dahulu...dan...InsyaAllah...bersenang-senang kemudian hari'..

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers