Friday, April 7, 2017

Warna Warni 2015

Assalamualaikum..

semoga kita semua di dalam lindunganNya
Kali ni cuma nak buat lintas langsung memori 2015 hahahhaaaa

sbnrnya nak 'delete' gambar2 ni...
tapi bila lihat gmbr ni... 
ada cerita pahit manis disebalik gambar2 ni...
dan ada di antaranya yg dah lama lupa tapi tiba2 kenangan tu menerjah dlm ingatan bila pandang gambar2 ni..

Allahuakhbar..
Subhanallah..
Alhamdulillah...

hanya diri ini shj yang tahu....

*smile*

































Tuesday, August 9, 2016

Tegurlah diri ini....jika salah

Dalam kehidupan seharian kita sebagai manusia sebenarnya tak pernah berhenti proses pembelajaran. Setiap hari kita belajar benda baru tanpa atau dengan kita sedar.

Cuma kadang2 kita rasa bagus sangat bila tiada yang menegur.
Bila ditegur baru kita sedar.. ooooo.. kita salah rupanya...

Selalu ingatkan diri ini...
Rasa sakit dan perit dan mungkin malu sebab kene tegur .. 
tapi bersyukurlah sbb masih ada yang sayang kita 
sebab tu kita ditegur...

Alhamdulillah..


Regatta Port Dickson



Assalamualaikum & Selamat sejahtera

Alhamdulillah diberi peluang dan ruang untuk berkongsi cerita di blog ini. Cerita yang dah lama tersimpan dalam laptop ni.. hu3... kekangan masa... 

Kalau tak silap hazim ke Regatta PD sama tarikh dengan majlis Paman Awie...hu3...

Sejak bila hazim mula minat dgn sailing pun tak pasti. seingat ibu , hazim join sailing sbb Cikgu Sakinah and Paman Awie (Nawawi) ajak. Ayah yang banyak masa sama2 dgn hazim bila ada training. Ibu cuma hantar bila ayah sibuk tak dapat nak hantar.

Ibu sendiri tak berapa faham dengan rules utk game ni... layan sebab minat anak2..
banyak kali gak ibu tanya betul ke nak join game ni. Sebab risau...hazim ni jenis suka ikut2 kawan. Ibu bagi kata putus, kalau nak main betul2 baru boleh ibu dan ayah sediakan barang2 untuk sailing...bukan berkira wang ringgit ..(tapi kira gak lah....) Kos alatan agak mahal, jadi kalau boleh biarlah buat ada target. Tak nak buat sesuatu tak ada tujuan utama.
Bukan setakat korban kan wang ringgit tapi masa... 
Masa utk bersama keluarga, masa utk campur dgn masyarakat... masa utk buat macam2 kerja sbb latihan sabtu dan ahad..

Jadinya, Hazim kene buat betul2.. 
jangan separuh jalan...



Hazim dgn kakak2 senior 


senyum nampak gigi jer...hahahhaa...


Hazim dan Hariz peserta baru...baru nak bertatih..


Oopppss ibu tak ready...
sekali lagi ....

ok , baru ready...muahahahhahaa

Alhamdulillah...
ada lah peningkatan...tempat ke 88 daripada 108 peserta

sebelum ni tempat ke 62 daripada 64 org.

Cuba lagi ye sayang.

Thursday, July 14, 2016

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers