Tuesday, August 9, 2016

Tegurlah diri ini....jika salah

Dalam kehidupan seharian kita sebagai manusia sebenarnya tak pernah berhenti proses pembelajaran. Setiap hari kita belajar benda baru tanpa atau dengan kita sedar.

Cuma kadang2 kita rasa bagus sangat bila tiada yang menegur.
Bila ditegur baru kita sedar.. ooooo.. kita salah rupanya...

Selalu ingatkan diri ini...
Rasa sakit dan perit dan mungkin malu sebab kene tegur .. 
tapi bersyukurlah sbb masih ada yang sayang kita 
sebab tu kita ditegur...

Alhamdulillah..


Regatta Port Dickson



Assalamualaikum & Selamat sejahtera

Alhamdulillah diberi peluang dan ruang untuk berkongsi cerita di blog ini. Cerita yang dah lama tersimpan dalam laptop ni.. hu3... kekangan masa... 

Kalau tak silap hazim ke Regatta PD sama tarikh dengan majlis Paman Awie...hu3...

Sejak bila hazim mula minat dgn sailing pun tak pasti. seingat ibu , hazim join sailing sbb Cikgu Sakinah and Paman Awie (Nawawi) ajak. Ayah yang banyak masa sama2 dgn hazim bila ada training. Ibu cuma hantar bila ayah sibuk tak dapat nak hantar.

Ibu sendiri tak berapa faham dengan rules utk game ni... layan sebab minat anak2..
banyak kali gak ibu tanya betul ke nak join game ni. Sebab risau...hazim ni jenis suka ikut2 kawan. Ibu bagi kata putus, kalau nak main betul2 baru boleh ibu dan ayah sediakan barang2 untuk sailing...bukan berkira wang ringgit ..(tapi kira gak lah....) Kos alatan agak mahal, jadi kalau boleh biarlah buat ada target. Tak nak buat sesuatu tak ada tujuan utama.
Bukan setakat korban kan wang ringgit tapi masa... 
Masa utk bersama keluarga, masa utk campur dgn masyarakat... masa utk buat macam2 kerja sbb latihan sabtu dan ahad..

Jadinya, Hazim kene buat betul2.. 
jangan separuh jalan...



Hazim dgn kakak2 senior 


senyum nampak gigi jer...hahahhaa...


Hazim dan Hariz peserta baru...baru nak bertatih..


Oopppss ibu tak ready...
sekali lagi ....

ok , baru ready...muahahahhahaa

Alhamdulillah...
ada lah peningkatan...tempat ke 88 daripada 108 peserta

sebelum ni tempat ke 62 daripada 64 org.

Cuba lagi ye sayang.

Thursday, July 14, 2016

Warna warni Majlis Nawawi & Hajar

 Kali ni..biarlah gambar yg berbicara..
akak letih nak describe satu2..























Nawawi & Hajar

Assalamualaikum

Tahniah buat sepupuku.. Nawawi & Hajar
Semoga kekal bahagia hingga ke jannah
Selamat Datang Siti Hajar dalam family kami.

Kita belanja gambar ...



























Friday, January 29, 2016

Reunion ex-skts


walau dah lama tak jumpa.. 
kalian tetap dihati..

semoga persahabatn antara kita terus kekal hingga akhir hayat..

banyak sangat celoteh sampai posing pun tak tentu arah..

psstttt.... itu semua ibu-ibu ye.. bukan cik2....




Cik Liya & Cik-cik yg Cun


kengkonon nak rasa muda belia, posing ler dengan guru2 praktikal ..

dalam banyak2  batch praktikal.. batch depa la yang kami rasa seronok utk kerja bersama2...
bukan yang lain tak bagus.. bagus.. cuma kami lebih rapat macam adik beradik..bukan takat dengan depa..dengan guru2 praktikal lelaki pun kami rapat..

diorg dari MPI Bangi..

rindu kamu semua..
semoga diberi penempatan yang tak jauh daripada family

thanks cik ton dan cik fifah...
rindu kamu sangat2...

An evening in Cunang Beach

Baru sempat nak update blog...
Kali ni..biarlah gambar yg berbicara..

3 model cilik  



ada tempat rehat yang sangat2 cantik dan unik.. bagi saya lah..



1st time explore hutan paya bakau..
dok terjenguk2 tengok apa ada dalam selut...



.. hazim dan aksi2 nya..ibu layankan je



Dialah ratu ku...


hazim dan mak.. 
panggilan utk dia MAK juga..bukan nenek..


model...eh..model ke??
ferasan ler tue...


kucing comel kata hazim...
habis dikejar kucing2 yg ada kat situ..





Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers