Wednesday, June 26, 2013

keletah permata hati...

video
Ini lah video...yg mengubat rindu hati ibu bila berjauhan dari kakak dan adik...masa ni ibu baru habis belajar di upsi...

Pengkalan Balak..Mei 2013

Cuti sekolah yang lepas...nak kata tak ke mana-mana, macam tipu le pulak..
ada la juga ke tempat2 yang tanpa dirancang dgn proper..
plan itu jam...terus je pergi...he3..
Apa yang pasti destinasi utama cuti sekolah yg lepas..
Sg Pelek-Sk Tg Sepat-Batu Laut-Sg Pelek..
hihihihiii

Kebetulan la kan..bila cuti sekolah je, ayah mesti sahaja sibuk..
ibu...biasa je la..dengan assignment...
So, entah macam mana...hati ibu terdetik nak pergi ziarah member SEKULIAH, SERUMAH, SEPERJALANAN ke kampus..dan segala SE lah kan...masa ibu kat UPSI dulu..
Called her..then..terus pergi..
macam tak caye pulak ayah bagi GREEN LIGHT!!

Takut ayah ubah fikiran, dapat je GREEN LIGHT dari ayah...terus pack barang..he3..
1st time drive menuju ke selatan tanah air dengan anak2 ..ayah takde..
ayah busy dengan audit that time..
Whooooooooot....Whoooooot!!!!

Alor Gajah!!!
Yes..that was our destination!!!
(bunyi macam nak flight pergi PERTH)

Acik Semah...
Jangan serik dengan kunjungan kami eak...
Sepetang kami di Pengkalan Balak...

Some of pics...






Alhamdulillah. ..
Dah lama kita tinggalkan upsi...tapi persahabatan antara kita ttp terjalin..
Insya Allah..
Dikesempatan akan datang...diharapkan...kita dpt junpa lagi dan kumpul ramai2...
Kak Anum dan Amy... jom kita plan...
 Thank you semah!!!

Darurat...jerebu...

 Panorama senja nan berjerebu di Port Dickson..sehari sebelum diistihar darurat...
Nampak macam tenang...dan aman ...
Tapi ...
Hidung dan dada rasa nak pecah..
Penangan jerebu...
Masa keluar dari rumah...ok je...tapi tak sangka la pulak bila dah sampai ke destinasi ...melarat la pulaknya...

Alhamdulillah. ..
Bila hujan turun..walaupun tak selebat mana...kurang sikit debu2 diudara...
Bumi rasa sejuk sikit...
Terima kasih Allah...
Syukur yg tak terhingga..

Friday, June 7, 2013

outing...




Ole-ole dari rumah Allah....


Tq acik hafzan...
Semoga acik hafzan murah rezeki...sihat selalu...berjaya dlm kerjaya...
Bertemu jodoh...
Dan slamat sampai ke German...
Nanti jgn lupa azim and auni di Malaysia tau..

Sunday, June 2, 2013

.. excited...

Tu dia...sangat2 teruja dua beradik ni..
Esok 1st day budak2 ni pergi kelas english teacher dewi..
Setakat hari ini...sepanjang cuti kali ni...anak2 hanya berulang alik dr sk tg sepat ke sg pelek...
Kalau tak pun...
Sg pelek-sk tg sepat-kg batu laut-sg pelek..
Heheheheeee....

 Boleh je pun tanpa di suruh berulang kali...kalau x..sampai tengah mlm x di buat pun..ibu gak yg terhegeh2 mengasah pensel..kan..kan...itulah yg di namakan anak2 kan...mereka sgt teruja bila nak lakukan sst yg baru..

Kakak mmg org yg sangat teruja utk ke kelas esok..memang dah lama kakak request utk attend class tu..tapi keadaan x mengizinkan.....

Apapun...semoga anak2 ibu belajar sungguh 2 ye..jgn pulak main2 kat dlm kelas...

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers