Sunday, April 27, 2014

Happy Birthday Kakak Auni.... 070114 (throwback)


Assalamualaikum

walaupun dah lama berlalu, ibu baru sempat nak update cerita ni..
sorry kakak..





Cantik kan?

Kek kakak auni kali ini..di taja oleh Mak Ikin & Acik Mazrol
tq to both of u 

sampaikan ada kids meja dibelakang kami..tertinjau2 nak tgk kek..
kakak potong n beri pada adik tu..

alhamdulillah..
kakak dah pandai berkongsi dan bertindak..

Semoga kakak menjadi anak yang solehah..dan berjaya dalam hidup..
ingat anak..
sepandai mana pun kita.. kalau solat kita culas.. tak ada nikmat kepandaian tu

jangan tinggal solat sayang..
kalau kakak jaga solat..
insyaAllah kakak akan jaga semua perkara..

hazim.. ibu dan ayah.. sayang kakak!

Lazy Sunday!

Assalamualaikum..

Rasanya lama tak tulis dalam blog nie.
Sibuk???
memang pun..tapi semua orang sibuk kan..
itu hal orang...hal aku..aku punya hal lah kan.. (kih..kih..kih)

Peristiwa sepanjang April ini.. errmm..nak mula dgn yang mana satu eak..

Kerja
Kerja kalau nak ikutkan tidur je waktu rehat kot. ahakss.. budget aku sorang yang busy eak...macam org lain tak busy. Tapi ingat ye..setiap orang masalah berbeza. So, nothing yang indah2 melainkan STRESS...kalau citer bab keje..kih3.. Rutin setiap tahun, selain tugas yang biasa sebagai guru..melatih team netball dgn handball. Rentung? perkara wajib setiap tahun..dah lali.. tapi aku tak buat sorang2, kak siti aisyah ada. memang setiap tahun kami ler..yang meniti tua ni dok kat padang..tapi sbb kami minat. Tahun ni kami takde rezeki untuk bola jaring..setakat pusingan kedua..apapun alhamdulillah. (handball...aku just tlg gitu2 je sbb kak ct otai..kih3..fais pun ada)


Diri sendiri
aku manusia biasa..yang tak lari daripada melakukan kesilapan. adalah 1..2.. perkara yang aku buat ..dan aku rasa ianya agak bodoh. Tapi, aku belajar dari kebodohan tersebut. Terima kasih Allah.. sesungguhnya aku tidak sendiri..Allah swt ada. Alhamdulillah... 

Kesibukan diri tu terasa sangat2 bila nak kejar date line ler...hantar coursework..kih3.. give up pun ada dah ni nak kasi settle itu kerja.. tapi bila pandang anak2.. suami.. ayah ibu..ku gagah gak lak .. semoga Allah swt permudahkan segala urusan ku..aamiin.. 

seperti kebiasaan gak.. sesi memutihkan semula kulit muka yang hanya nampak barisan gg yang tak berapa putih ni,,anak2 pun dah komplain..."Ibu.. macam pakai topeng".. asal balik rumah anak2 n suami kenal...oklah kan..kan.. (ayat penyedap hati...)

Family
anak2 dah beberapa minggu ni menuntut nak main bowling..aduhai anak2...bukan ibu tak nak bawa. tapi ayah tengah demam.. ibu pun rasa yg mcm2 rasa.. sbb mental dan fizikal di kerah tanpa henti sejak dua menjak ni.. jap lagi ye, petang2 sikit..

Masyarakat
sepanjang bulan ni.. kami memenuhi undangan makan free... kih3.. dah sampai seru diorang kan.. 20 thn lagi..kalau panjang umur.. turn aku plak buat kenduri..kalau panjang umur..

Ok ..itu sahaja..

tapi kenapa tittle Lazy Sunday!

jawpannya..

suka hati i la nak bagi tittle apa, blog ini.. i punya..
muahahhaaaa



Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers