Tuesday, November 30, 2010

..Pulang ke tempat asalku...Part 1

Bukan la tempat asal..mcm tanah tumpah nya darah ku ..
tapi tmp asal ku belajar..menimba ilmu yg bertimba2 masa diploma dulu..he3
last wednesday..my family went to perlis...
sbb kenduri sepupu abah..jadi kesempatan yg ada ku ambil utk meninjau2 tmpt blajar..n tempat cintan cintun ku...ha3...

So...pagi2..lepas tolong lebih kurang kat kenduri tue..we decided to round2 Kangar..actually pakcik guna katering utk majlis tue,jadi x byk sgt kerja nak buat..
erm..banyak juga perubahan di Kangar..almost 12 years...nah..macam2 bangunan ada di Kangar..
Tapi masih boleh cam jalan di Kangar la..coz x besar mana kan..he3..
ERmmm...The Store...kalau dulu tmpt nie sepi jerk...tapi la nie..ceria sgt2..mcm2 kedai ada kat dlm Kayangan Square tue..ada bowling lagi tue nyah..ha3..
Nie la tempat mula2 datang daftar kat uitm i round dgn my mum..cari bantal n baldi...he3
Pejabat Pos Kangar..
sgt2 la berjasa..masa i 'bercinta' ngn my hubby pejabat pos antara tempat wajib kunjung bila outing...mau tak nya..dulu tak mampu nak beli handphone..jadi manual la hantar khabar berita..best gak..baru thrill...di situ la baru bergunanya bidalan...sabar itu separuh dari iman...dan penantian satu penyiksaan...cewah..
thanks a lot to en postman n all stafs post office kangar yg tulun proses surat2 cinta cintun kami...he3..
some of the shops in the Kayangan Square..


HaH!!!!
Nie dia...jumpa pun..tapi i'm not sure d owner still same or not...almaklum lah..12 years..satu jangka masa yg agak pjg...kira2 1 dekad 2 tahun ma...
Yup!!! this place...1001 memories...
dulu gerai makan nie..cuma pondok kecik jerk..tapi la nie..sudah agak besar n selesa sikit..
tempat popular aku dgn kengkawan makan bihun sup or laksa dgn ais kacang..
bihun sup nya mmg sedap gilleeerrr...x caye???? nak bukti?....
at the end of story nnt i tunjuk bukti hokey..


jadinye..utk memastikan yang gerai tue bihunnyer still mablesss or not..kami makan di sana..
makanya..bihun sup..laksa...n ais kacang di order
sementara tunggu our meals served dua org budak nie..telah melakukan macam2 gaya...mujur tak terbalik meja..

Then.....


nyum..myum...nyum...
pergh...aroma still sama...
rasa????
Sluuuuuuuuuurrp!!!
perghhhhh!!!
it still same.....
sedap nyah....x tipu.....



The Laksa..
still menyengat..memang sedap..
mee laksa nya..bukan ready made tau tapi handmade..mmg sedap
puas betol dapat makan laksa n bihun sup tue..
Mr Hubby jeling jer...pastu gelak2 kan i..
arrgghhhh...i tak amik port pun..asal i dapat rasa my fav food...
he3..

memang sedap la..buat ape nak tipu..tak caye???
meh tengok bukti...
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
mana eak....
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
Hah...


tue dia...hingga menghirup pinggan ma..
seriously memang sedap..my kids pun kata sedap..
so try la bila sampai sana..

selera kita mmg x sama..
itu pada selera i hokey...

Iman's Wedding

Taniah buat iman dan Ikin..
semoga kekal bahagia hingga akhir hayat..
25hb November 2010
Kg Jejawi

Apalah yang di tenung dek kakak yea..
last week,kami ke perlis..
sempena majlis persandingan anak sepupu abah di sana
masa belajar di Uitm arau, pernah duduk di sana 1 sem..last sem..
hehehehe..extend 1 sem utk 1 paper..coz last minute masa exam kena alergic..so x dpt nak amik exam.
Alahai...kakak dan adik khusyuk tengok band rupanya..
majlis tersebut di meriahkan lagi dgn dendangan lagu2 dr abang2 polis nie..
pakcik seorg anggota polis..dan dia juga seorg penggemar muzik..
mujur saje dia jdi tuan rumah masa tue,kalau tidak..ada yg join d club on the stage..
lagu2 yg di bawa oleh band nie mmg best..takdelah membingitkan telinga.

Tue dia...azim punyalah khusyuk..layan mamat tue main drum..
siap pesan kat ayah bila dia dapat no 1 nak drum..
aisey..xde benda lain ke dik nak minta..mmg dia minat sgt dgn instrument music

antara hantaran dari pihak pempuan utk pengantin lelaki..
muffin cake...yummy...yummy..
hish..terliur i dibuatnya...

..simple but nice..


kamar beradu yang dihias indah..rona biru putih..
menjadikan suasana bilik yg sungguh tenang..
i love blue..

me & ikin
comey betol pengantin nie..
macam i muda2 dulu..
hahahahahaaa..



sapa lagi kalau buka cik emma..
tgh tunjuk pipi yg bengkak..he3..jgn mare aaaa
sakit gigi...gigi baru nak tumbuh...


adik pengantin..org kuat majlis..
ulang alik dr khemah ke dlm rumah amik gift utk guess
memang penat..hujung majlis...hujan turun dgn lebatnya..

taniah untuk kalian...

Syukur ku kpd MU...

segala suka duka yg di lalui...
kalau boleh mahu saja ku coretkan didinding bisu ini..
tapi..tak terluah dgn kata2..
aku hanya mampu menarik nafas panjang..
untuk ku pendam jauh di dalam lubuk hati ini..
suria dgn bahangnya...
bahang lagi rasa hati ini...
hati yg penuh dgn tanda tanya..??????...
namun..ku bersyukur..kehadrat Allah SWT..
di saat gelisah dan gundah..aku di temankan oleh insan2 tersayang...
kupanjatkan kesyukuran kepadaMU..
atas segala limpah kurniaMu ke atas ku...
semoga aku terus tabah di dlm melalui ranjau kehidupan...

Thursday, November 18, 2010

Mood ke laut...

dah lama rasanya x ber'blog'..
nak kata sibuk..ermmm...boleh la..
tapi biasanya layan gak blog..tapi..

rasa sesuatu yang...
amat susah utk di ramal...di luahkan..
kenapa yea...

adakah selama nie..saya terlalu fikirkan perkara
yg x sepatutnya di fikir..
tapi ....
x juga ler...

TAPI...
kenapa yea...

Eeerrrgghhhh...



Monday, November 1, 2010

FuUHhhh!!! Lega...

The title sounds like i lepas Qada' hajat la...
hehehehe..
sebenarnya i nak release tension sekejap..
TENSION???!!!
errrghhhh...
tak lah tension sangat pun..cuma agak penat..
tadi bertungkus lumus menanda kertas..
terasa lega bila 8 set kertas jawapan yang perlu di tanda..
dah siap tanda 5 set..
macam nak muntah menanda kertas2 tue..
tangan i dah nak tercabut..
huhuhuhu..
so kita MINUM dulu...
emmm..
sebelum nak TaTaTata..
i want to share something
with you all
(erk..ada ker follower blog nie...x kisah la..)
Berfikir sejenak..
merenung masa lalu..
adalah permulaan yang baik untuk bertindak
Andai kau pernah menghirup madu,
melihat damai dan merasa senang,
ingatlah satu masa nanti ia akan menjadi sirna..
renung2kan lah..
"teramat susah utk aku menilai sst yang bermakna dlm hidup ini..ada sahaja yang menghalangnya..salah kah aku untuk merasa bahagia..salahkah aku untuk mendambakan kasihnya.."

..::Sebelum Cahaya::.

Ku teringat hati
yang bertabur mimpi
Ke mana kau pergi CINTA
Perjalanan sunyi
engkau tempuh sendiri
Kuatkanlah hati CINTA

Ingatkah engkau kepada
embun pagi bersahaja
Yang menemanimu sebelum cahaya
Ingatkah engkau kepada
angin yang berhembus mesra
Yang kan membelaimu CINTA
Kekuatan hati yang berpegang JANJI
Genggamlah tanganku CINTA
Ku tak akan pergi
meninggalkanmu sendiri
Temani hatimu..CINTA..

Ingatkah engkau kepada
embun pagi bersahaja
Yang menemanimu sebelum cahaya
Ingatkah engkau kepada
angin yang berhembus mesra
Yang kan membelaimu CINTA



Ku teringat hati
Yang bertabur mimpi
ke mana kau pergi cinta
Perjalanan sunyi
engkau tempuh sendiri
Kuatkan lah hati cinta



Ingatkah engkau kepada
embun pagi yang bersahaja
Yang menemanimu sebelum cahaya
Ingatkah engkau kepada
angin yang berhembus mesra
Yang kan membelaimu CINTA

Ingatkah engkau kepada
embun pagi yang bersahaja
Yang menemanimu sebelum cahaya
Ingatkah engkau kepada
angin yang berhembus mesra
Yang kan membelaimu CINTA


YANG KAN MEMBELAIMU CINTA

Singer: Letto

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers