Friday, June 29, 2012

Habis Manis Sepah Di buang

Perkataan ini terlalu sinonim dengan hubungan...Ya..satu ikatan @ hubungan .. Tapi benarkah ia satu kemestian dalam setiap sesuatu hubungan. Ia bergantung... ada orang  kata, mula2 nak dapatkan cinta seseorang insane..bukan main lagi ler ..takde yang rendah2 yang nak dipetik nya..Nuuuuhhh..tue..sinun jauhnyer..nak petik BINTANG.. kalau nak brenang, tak nak lak berenang parit ke longkang depan umah..tuuuu dia... LAUTAN API... hamik kau..sanggup direnangi..segala BADAI sanggup dihadapi..

but... after a few years... BINTANG jadi BINATANG...LAUTAN API jadi GUNUNG BERAPI...BADAI jadi PENYIDAI...si isteri jadi hamba..segla kesusahan masa jatuh bangun nak kukuhkan hidup dilupakan...biarkan isteri sorang2 menempuh badai...Ada ke Patut!!!

Kenapa lah pulak entry ni semacam eak...ke dua macam... Hah!!! jgn nak serkam jarang2 tau..tak eloook... Ok, entry nie terhasil adalah kerana... terlalu mudah kaum hawa di jatuhkan talak ke atas nya hanya kerana si adam sibuk mengejar cinta baru..bila diberi kesenangan oleh Allah swt..

Renung2kan lah bersama...jangan hanya memandang kekurangan si hawa...sedangkan si hawa tidak sempat untuk berhias kemas kerana terlalu  penat menguruskan anak juga diri si suami yang hanya tahu semuanya SIAP...Hawa juga punya perasaan...

Wednesday, June 27, 2012

syikin & mazrol (Part 3: candid camera!! )

Al kisah.....
adalah wajib untuk mereka2 yang hadir untuk ber'posing' selepas majlis..
sama ada posing maut..pengsan..or pitam..
hi3...
moh ler kita layan yea..
mak ekin with her friends..
very the boomssss... peace to you all..
harus...ni my kazen..
Diva tau..caya lah kak..
hah..part nie yg tak sanggup nak wat statement..
ngalahkan dia yg nak sarung cincin...
(ayat hazim: mak ijah..berapa kali kita nak cakap...jangan macam tue...)
si tudung oren...
tq for coming...
cepat2 la yea..kami dah tak sabar nk g kenduri awak pulak..
(yg tudung oren tau..yg tudung kelabu tue dah jadi mak orang...hi3)
nie dia ... eehhh..
putih gak mak ekin eak..dari pak ateh..ekekkeee
penjual buah dari rumah ke rumah...
singgah jap umah wak parman..
(ayat hazim: ibu, kenapa mak ijah amik gambar macam tue)
tue dia..kan i dah cakap, yg baju hitam tue diva..
apa yg berlaku dia maintain ayu..diva kau!
kami nie yg tak berapa Diva..punya lah kecoh..

 
dia lagi...rasanya yg baju biru tue..nak jadi model barangan letrik kot..
errkkk....
kesian ana..mujur tak patah pinggang..
mazrol je yg larat dukung ko tau..
hi3..
dia lagi..lagi dan lagi...
gambo orang yg bertunangnye kurang..
gambo deme yg lebih..haish..
;)
peace!!

 
muncung tue takde kat pasaran..
digayakan khas oleh diva kami..
hahahahahaa..
sekali lagi model itu menggayakan cawan minum..
sat g aku nak suh abang as amik dia utk jadi model produk abag as..
kesian minah nie..
boleh abang as upgrade bisnes kanopi dia ngn pinggan mangkuk..
my dady..
baru sempat makan..
mak yong..maintain voughe..
yg sebelah tue..nyibuk jer..
(kat mn ada kamera..dia mesti duk ada..haisshhh)
gemench family..
aik...ghufran mana eak..
iklan gg..

 
diva agak tergugat sbb ..yg tak berapo nak diva tue..
pose lebih maut dari dia..


plzzzzzzzzzzzzzzzz....
jangan vote untuk diorang..
wat perabih duit prepaid..

si teruna di apit oleh bunga2an..
bunga ros,kekwa,keladi,puding..


mak ekin and the kids

 
dua nita...nak gak interframe..
orang kuat majlis nie..
deme lagi...
mujur cute..cun..comel..
(migrain..!!)
kazen2 yg mmg superb!!
tq2..
makcik2 yang kepoci..
tapi quality kerja maintain..
nenek leha..maintain..

 
mama alie...cedok lauk tu mata tengok mana..
mesti tengah pantau orang sebelah..kih3
wak kira hasil bungkusan..kih3..
apa kes da..

Lelong! Lelong!

Seminggu sekali..balik dari kedai..ada je yg dijinjing..
walau x banyak..tapi kalau dah berminggu..berbulan..bertahun..
mau tak mau dah menggunung..
nak lelong pun kompem x laku..
banyak yg bercetai dari yg sempurna..
penangan anak bujang kami..


Nie kira koleksi yang terbaru dalam 2 tahun..
sebelum nie dah berapa kali ku hantar ke tong sampah..

Monday, June 25, 2012

Syikin & Mazrol (part 2)

Oleh kerana mata nie tak nak lelap..moh kita layan gambar2 yg telah diambil oleh jurufoto lesen L kita sempena majlis cik ikin dan cik mazrol eak..jom..layanzzz..
pra-majlis..sesi rewang..merewang..
 rewang makan...harus..

 sat lagi... di mana ada kamera..di situ ada insan nie..
(inter-frame sokmo kau..)
kiranya orang kuat majlis ler..sebab tanpa dia majlis tak lancar..tersekat-sekat...
(berlari2 anak mencari tempat persembunyian...kih3)

 rewang borak...lagi harus....harus lah borak..hahahhaa
(gossssiiiiiiiping jer minah nie...rakan gosipnyer..salah seorang dari ahli2 gosip..nun di atas tue ler..kih3...opss i pun...)

 tue dia..ni ler ahli rewang jalan kalam..terbaik wok!!

 huhuhuhu....my aunty..sempat memberikan senyuman manja..sedangkan orang di luar dah menjerit  mintak bawang...ahaksss...terbaik lah wak..

 Kompius untuk seketika..ahli masak nyer ramai..
apakah yg di masak didalam periuk itu..
sengeh je lebih..ke tengok nasib dlm air menggelegak..hahahhaaaa

 Laaaaaa hai..
nak  rebus orang rupanya...

 tue dia..kodek..bang..jangan tak kodek..
ke sekadar pegang jer bang...hi3..
hero malaya masak ayam oooo...

 Wak Jeman..sedang menunggu ayam goreng...
Tq wak jeman..jasamu akan ku kenang...

 sesi persidangan..

 akhirnya..siap gak menu si abang hero malaya nie..terbaik...

 Hah!! ini ler our chef..
ai..ai..chef!!
senyuman manja dari ai..ai..chef..
mujur tak tumbang tiang tue...

 para jemputan kenduri mula hadir pada jam 1200 thgari waktu tempatan..

to be continue...
(i wanna to sleep..)


Madagascar 3

A day before ayah went to Japan.
As a present to Kakak, passed in her exam with flying colors..
she requested to watch Rapunzel..
mana ada da...

So, kebetulan pula ada tayangan Madagascar 3..
kami pergi nonton berempat beranak + anak my jiran Nabil..
Tersengeh-sengeh anak bujang kami..
sebab menumpang hadiah si kakak..
heheheehee..
dia yang over excited

Ceritanya memang kelakar..dan bagi banyak pengajaran..
adik pun faham dengan jalan ceritanya..
habis menonton jer..dia dah mula bercerita tentang Madagascar tue..

alhamdulillah..syukur kehadrat Illahi..
kami dapat berkumpul bersama..dan menghabiskan masa bersama yg tersayang..
Terima Kasih Ayah..sebab bawa kami pergi tengok wayang..
rasa bersalah gak..sebab masa tue ayah tak siap lagi slaid untuk presentation di Japan..
MMMMmmmmuuuuaah to Ayah..

Sayonara Ayah..





 Hari ni kami ronda KLIA
Ayah kena pergi ke Jepun selama seminggu..
tinggal lah kami bertiga di rumah..
Ayah ke sana atas urusan kerja..
:(

 
Sempat gak lagi mamat ni posing..sementara tunggu ayah check jadual penerbangan..

 she walked slowly..
sedih kot nak kena tinggal dengan ayah..
(ibu nyer yg sedih..kata kat anak..ahakssss)

 Bujang sorang tue, mengalahkan dia yang nak naik flight..he3..
nampak maintain je mamat nie..
mau tidaknya..
ayah dah explain seminggu sebelum tue..pastu hari2 ayah remaind him..
"adik, ayah tak de tau seminggu..ayah kena pergi kerja kat tempat jauh..."
itu ler ayat yg ayah ulang kat adik..
seperti biasa..dia akan ulang ayat tue kat kakak..
(tunggu ler hari ke-3 nanti..mau dia tanya ke mana ayah tak balik..)

 apa lah yg dibual kan dua beradik nie..

 control perasaan...kalau tak mau banjir KLIA..
ahakssss...
(pic..captured by auni..)

 ayah and hazim..sedang menunggu giliran untuk check-in

 selepas kenyang makan di McD..kami beransur hantar ayah ke balai pelepasan..
sedih la...sebab nak kena tinggal seminggu...

 Sebelum turun, ayah sempat bagi amanat kat kakak..
kakak ok lagi dah faham keadaan..
senang sikit nak urus..jangan yang sorang lagi tue.. 
mau serabut ibu kalau ayah takde..

Good luck sayang..
Semoga selamat pergi dan selamat kembali..
Will miss you ..Ayah..

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers