Tuesday, April 23, 2013

Jaga MULUT!

Selamat Petang Semua...

Assalamualaikum..pembuka bicara...

Errrmmmm...AAaaarrrghhh!! Bosan pulak nak baca facebook.Sebab kat wall majoritinya penuh dengan cerita PRU13. Sangat2 bosan okey!!!

Bunyinya macam saya ni tak de semangat patriotism..takde semangat kenegaraan...atau cintakan Negara kan.. Tak kisah lah..sebabnya saya dah muak...sangat muak...Saya tahu lah siapa yang saya pilih!!!

Rasanya sama je semua parti...lebih ramai yang berkempen...hanya untuk kepentingan sendiri je...
Ye!! saya seorang penjawat awam..dan saya tak kata yang saya ni org DAP, PAS, UMNO,PKR atau BEBAS...Sebab..undi adalah rahsia..

Jangan lah terlalu obsess dgn parti2 yang diikuti..kenapa perlu nak komplen atau nak bersuara benda2 yang entah betul atau tidak..kita di kurniakan akal dan fikiran untuk menilai..tapi bukannya sesuka hati nak bersuara..YA...bersuara hak kita..tapi betul kah yang kalian suarakan tu..

Kata...jadilah seorang yg professional..kita ni professional sangat ke..mesti ada yang jawap..KITA BUKAN MALAIKAT!..tak lari dari salah...so..apa bezanya orang yang bertanding tue..They All Also NOT MALAIKAT...tak lari dari buat salah...

Biarlah diorg tu salah..siapa kita nak hokum org tu kata salah...dosa besar lah...yg kita dok perbesar2kan cerita tu..entah betul atau salah...tak dosa ke..agak2 la kalau nak bercakap nak dekat PRU ni..yang tukang dengar pun..jangan lah nak melatah sangat...fikir...jaga MULUT tu..bak kata Ustaz DON...

Sekian!!

Sunday, April 21, 2013

Cinta Kau Dan Aku...

Risya...kepetahan tutur katamu...membuatkan sang pria menggilaimu...senyuman mu yang indah...menjadikan sang pria teruja dan termimpi mimpikan akan dirimu...namun hanya farish hakimi ...satu2nya sang pria yg bertahta dihatimu...

********************
Sebelum ni mabuk Adam & Hawa..♡♡♡♡
Tapi...
Sekarang sangat2 mabuk dgn ♥ AKU DAN DIA...
Lately ni....industri perfileman byk bikin movie atau drama  ... adaptasi dari novel kan...
Tapikan...
♡Cinta Aku Dan Dia♡
 Sangat2 best...sungguh tak tipu...
Dan paling x sangka..ceritanya di tayangkan kat tv 1..
Kami ni satu family mmg jarang menonton cerita di siaran tv 1..

Rasanya...addicted pulak..hahahahaa. .
Mulanya godek youtube nak tonton citer lain tapi terpandang title tu..try la watching the drama..
Hah!!! Amik kau...
Terus kuJATUH HATI...pada karakter farisya dan farish...
Both of them...sangat2 menjiwai watak...
Dan yang paling bestnya ...kisah ni mengajar kita banyak perkara yg berlaku disekeliling kita...dan mungkin yg pernah terjadi dlm kehidupan kita seharian...
Sangat2 menyentuh hati dan perasaan wanitaku..
Saya percaya...dan sangat percaya...
Sesiapa yg tgk citer ni...akan tersentuh hati nya..
(Poyooooos plak eak)
Ok la..stp orang berbeza pandangan dan fahaman kan...itu pandangan saya kan..kan..kan...
So...jom layan ....citer tu...

Sunday, April 14, 2013

Spider Web..

Assalamualaikum..
memulakan bicara..bicara sepi..bicara sendu..mengalun kata..menyingkap rahsia..
rahsia hati..terlerai sudah..adakah ia hanya sandiwara...

bicara diatur..mohon kepastian..setelah lama mendiam diri..mungkinkah ada ..pengubat hati..agar hidup lebih beerti...

ku percaya..pada ketentuan Illahi..seandainya nokhtah itu titik segala persoalan dihati..

sujud ku pada Illahi..mohon diberi kekuatan diri...mohon diberi cahaya illahi...agar hidupku terus diberkati...

******

itulah sedikit sebanyak cetusan minda nie...setelah sekian lama x berblog...

sekadar luahan minda ok...

sangat la bersawang blog nie..kesibukan yg amat sgt..namun Alhamdulillah..syukur kehadratNya kerana diberi ruang lagi untuk menulis di blog nie..

so...i will update this blog later on..sebab nak tunaikan solat dulu...till we meet again...

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers