Thursday, January 27, 2011

Lembaga Putih...depan rumah!!!!!

Istri (aku ler tue...ha3):EErrrrrrrrrrkkk!!!!...apa tue bang..
hubby:ermmmmm....yg putih2 tue ke..
istri:yelah...bergerak2 tue...
setelah di amati..dalam kelam malam tue...baru la jelas...rupanya MANUSIA da....itu pun bila lembaga putih tue bagi salam...yang kami nie at first..dok terintai-intai...ragu...takut pun ada beb..
mulanya takut nak buka pintu coz mcm mencurigakan...bila mamat tue tanya...siapa duduk sebelah rumah kami...
iskh....musykil lagi nie...kenapa la pulak mamat nie...
rupanya...
2 orang mamat yg ku sangka lembaga putih itu adalah POLIS!!!!! sorry tuan!
mereka buat rondaan..kat sekitar taman kami sbb dapat aduan yang ada satu kereta myv hitam flat number WQR ****...aku x bape ingat da...then..yg bawa kete tue indian boys..lepak lama depan rumah jiran kami ptg tadi..malam sebelum tue taman bersebelahan ada kes pecah rumah..kereta tue gak berlegar2 kat kawasan kami sejak ptg tadi...
erkkk....aku nie duduk je taman nie...tapi macam hotel jek..coz keluar rumah gelap...balik pun gelap...nie yang buat seram nak balik sendiri kalau en hubby x balik keje lagi...he3...
apepun berhati-hati...di mana2 pun ada bahayanya...so..before keluar rumah...baca lah sesuatu doa sebagai protection...mudah2an segalanya selamat...Amin..

Monday, January 24, 2011

terasa malas..

...malas untuk berblog masa terdekat nie..coz keje yg bertimbun2..buka gak blog nie..tapi just baca blog kengkawan jerk..utk menulis...eerrrmmmm....takde mood la...
....en hubby pun bising la nie kalu dok ngadap tenet jerk...he3...ok la...i minimun kan masa ngadap lappy hokey....so...kalu i rancak berblog...means...en hubby aoutstation...or manyak keje...ha3..apepun...saya akan berblog...sampai bila2...

Tuesday, January 18, 2011

semakin hari..semakin cinta padanya..

Jatuh cinta lagi....
ku sudah jatuh cinta...
he3.....
bukan cintan cintun...yg couple tue hokey..
sekarang..saya sudah jatuh cinta dengan hobi baru...
entah kenapa..suka sangat2 nak decorate sesuatu yg cantik
(pada pandangan mataku la...)
dah banyak yg ku hasilkan...
tapi entah di mana gambar2 nya..
several pictures yg sempat di selamatkan...
jom layan...















hasil tangan ku...dan ada gak yg di bantu dengan pakar2 komen bertauliah..
ha3...
ada talent tak untuk buka butik...
salah satu cita2 ku..
insyaAllah..kalu murah rezeki..n panjang usia...satu hari nanti...
AMIN..



Thursday, January 6, 2011

Si comel atau si ikan..

Pecinta Flora dan Fauna
itulah sandaran untuk anak2 ku yang sedang membesar nie..
tanpa sedar rupanya mereka minat dengan itu semua..
kakak memang minat dengan cengkerang..adik pula dengan kucing
Tapi baru2 nie...mereka minat pula dengan Hamster...si comel..
beria-ia suruh si ayah beli hamster untuk mereka.
Last weekend, untuk mengisi masa lapang..seawal pagi lagi..
kami ke Aquaria Shop..yang tak jauh dari rumah kami..
ke sana untuk beli makanan ikan yang dah habis..
tapi lain pulak jadinya..

masuk je ke dalam kedai tue..adik berlari menuju satu sudut..sibuk tarik tangan ibu..
ingatkan kenapa..rupa2nya..

....... tunjuk hamster yang sedang lena di buai mimpi.....
almaklumlah...pagi lagi waktu tue...hahahahaa

dari satu sangkar..ke satu sangkar hamster dia belek..
kesian gak bila tengok gelagat dia..
sedang ibu sibuk layan azim..tiba2 dia gelak..
dia suruh ibu lihat salah satu sangkar hamster yg di atas..
kelakar betul si hamster tue tidur..
kakak menerangkan sesuatu pada si adik..
apa yang diterangkan pun ibu tak pasti..he3
senyum hambar...kesian adik..
:(
bukan ayah dan ibu tak nak beli untuk kamu..
tapi kita jarang ada di rumah..
siapa nak bagi makan minum hamster tue..bukan senang nak jaga hamster..
mujur dapat di pujuk
At last...
untuk pujuk adik..ayah beli dua jenis anak ikan untuk tambah koleksi ikan
adik dan kakak
Jadinya...
Hu..hu..hu..
inilah dia..hasil tangkapan ayah..kakak auni..dan hazim
S.E.K.I.A.N


;)

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers