Wednesday, March 28, 2012

Sunburn yang berbaloi

Alhamdulillah..Syukur kehadrat Illahi..
dengan limpah kurnia Nya..
SKTS mendapat JOHAN BOLA JARING MSSD
tanggal 20hb dan 21hb Mac 2012
anak2 SKTS telah berjuang habis-habisan
untuk mendapatkan gelaran JUARA..

Walaupun perit muka nie menerjah panas terik..
sangat2 berbaloi...
hitam bukan sebarang hitam...
hitam kali nie membawa kepada JUARA..
Alhamdulillah..

Buat anak2 SKTS @ Wirawati SKTS..
ini adalah hadiah paling istimewa buat saya sepanjang saya di sekolah ini..
terima kasih sayang..
usaha bersama kita berbaloi..

 Berkat doa rakan2 seperjuangan..
terima kasih yang tak terhingga..
dan tidak lupa juga buat Kak Siti Noraishah Aziz..
selaku jurulatih senior kami..
thanks a lot kak..for all memories..since we work as a coach together...


Mudah2an..kita dapat sandang lagi JUARA..next year!!
Penat lelah kita berebaloi..walau muka dah jadi ikan masin...he3!!


Monday, March 19, 2012

Hot Spring Sg Klah


Hari Libur Bersama Keluarga...bermula....
Ke mana kah kami semua???

pic by goole.com

Cuti dah nak berakhir baru lah kami dapat pergi berlibur..
Terima Kasih to my hubby..
dikesibukan kerja2 di ofis pun masih boleh kongsi masa bersama..
We Love you Ayah!!

Bila dengar nak ke "KOLAM" dan "MANDI"
tak cukup sehari anak2 bertanya bila nak pergi..
SO..
17 March 2012
Pagi-pagi buta lagi..ayah dah bertolak dari rumah sg pelek, amik anak-anak tersayang di rumah mak.
sesampai ayah di sana..kakak dan Nurin je yang dah bangun..hazim..masih atas tilam da... :)
around 12 noon..anak2 sampai di Tg Malim..amik ibu dia ler..
mujur pagi tue kelas ibu batal..ahaksss leh le jalan awal..

This pic taken at Masjid Felda Sg Klah...
ayah singgah jap...buang hajat..kih3..
aisyeh...sape lak minah tue??

anak dara dua nie..pantang ada camera..cepat benor..posing..

lupa lak..nie lak antara ahli rombong cik kiah ke hot spring eak..
Pn fizah & her hubby
Hazim volunteer nak beli tiket..walau pendek..
tak sampai kat kaunter tapi tetap nak beli gak..hishh..
errmmm..harga tiket..sangat2 reasonable...
Dewasa- RM12
Kanak-kanak- RM 10
Warga emas- x bape perasan..tapi kalau x silap dlm 7 hinggit kot..(sorry)
 Yehaaa...adik berjaya ibu..berjaya beli tiket..tak sabar nak lompat dalam air..

Kemudahan parking yang amat luas..memang selesa..
tak perlu nak berebut parking...siap ada polis bantuan yg tolong arrange parking..
TQ tuan...
kami rasa selesa di sini sebab ada dua kolam yang berasingan.Satu kolam air panas.Mula-mula masuk akan jumpa kolam air panas dulu...kalau berendam dalam kolam nie..agak nyaman.Hilang stress..ala-ala spa gitu..
Kolam kedua pula , kolam dari air gunung..memang best..rasa  tak nak bangun bila berendam dalam kolam nie..agak luas juga..di bahagi dua bahagian..kanak-kanak dan dewasa. Tak rasa bersesak-sesak nak mandi sebab ada dua kolam..jadi bila some of visitors dah puas mandi kat  kolam nie, they will move to  hot pool..kiranya orang akan datang pergi le..

dari kolam air panas nak ke kolam air gunung, ada satu part yang sememangnye amat menarik minat visitors  untuk  buat aktiviti nie...hehehehe..kami juga tak ketinggalan..
amat takjub..di sini kita akan rasa..sungguh indah ciptaan-Nya..air panas dari perut bumi..boleh masak telur..boleh je kalau nak bawak telur sendiri..tapi kat situ ada gak jual telur ..5 biji RM3..dalam mangkuk polistrin..siap ada kicap masin lagi tue..

Tue dia..first experiance untuk kakak..boil eggs..
kalau ikut intructions kat situ nak masak telur suku masak..dalam 3 minit..tapi tak sampai 3 minit dah masak pun telur kami tue..menakjubkan..panas kan air kat situ.. :)

nie pulak..sementara tunggu telur tue masak, kami anak beranak merendamkan kaki di kolam yang bersebelahan dengan kolam yg kami masak telur..
tak berani nak rendam lama-lama..sebab suhu kat kolam tue lebih kurang 42 celcius..mau melecur  kaki mak oiii..

 nyum..nyum...nyum...
ayah prepared  telur yang dah siap untuk anak2 yang kelaparan..tak sabar tue..bila dah siap jer..
sluuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrppppp!!!!!
mak aiiii tak hengat nak bagi ibu tue..lapar sangat tue..

 kakak dengan aksinya meluncur laju...bukan main lagi dia turun naik kat gelongsor air tue..
Ajim???? sorry la eak untuk anak teruna ku itu..amat lah pengecut..takut..ha3..
tapi ada sorang lagi insan yang sama excited dengan kakak..
cer tengok gambar bawah nie..

Hahahahahhahaaaa...
Bapak budak pun sama excited ma...


itu jer lah citer untuk kali nie..
apapun TQ ayah sebab bawa kami ke Hot Spring Sg Klah, Sungkai..
kalau ada masa..nak ke sini lagi..selagi ibu masih di UPSI...heeheeheee3..

Thursday, March 8, 2012

Penilaian sesama Manusia..

Lazimnya, kita akan meletakkan markah bawah 50 bila lihat penampilan seseorg tue tak elok pada pandangan mata kita kan.Sebab saya pun ada rasa macam tue. Tapi on my way home..IKIM..ada sorang penceramah nie talk about this case..bila dengar ceramah dia, saya tersentuh sebab..dia yang bergelar penceramah yang tinggi ilmunyer dari saya lah kan..(of course ler..hi3) bercerita pasal kesilapan diri nya dalam menilai seseorang pada pandangan pertama..tapi bila kenal orang tue, rupanya dia lebih baik dari apa yg kita sangkakan.
Contohnya..(dari ceritaustaz tue ler..) bila kita nmpak orang pakai baju selekeh, sluar koyak, baju ketat,rambut panjang..mesti kita akan kata..hisssh selekeh mamat nie..solat ke tak eak..sebab manghrib masih kat gerai burger..tanpa kita fikir yang kita pun kat gerai tue sebab nak beli burger.tapi bila lelaki tue nampak saya (ustaz) dia bertanya setelah lama perhatikan saya..adakah saudara ni yang selalu dalam rancangan halaqah..terkejut saya..saya tanya kenapa..pemuda tu jawap..saya selalu tengok rancangan ustaz ..dan bukan shaja rancangan halaqah tapi apa2 rancangan yang ustaz buat...dari situ saya belajar..zahir yang disangka tidak elok rupanya jauh lebih baik..kerana..ramai yang zahirnya cantik dan kemas tapi mereka tidak pernah meluangkan masa untuk rancangan keagamaan....
Errrmmm moralnya..ustaz kata..perlu bahagi masa dengan baik untuk urusan dunia dan akhirat...jangan menilai manusia itu dr pandangan ZAHIR...tapi BATINnya juga..

A good lesson for myself...Astaghfirullahala'zim...

Friday, March 2, 2012

Denda!!!

Gosok..jangan tak gosok..
Denda untuk kakak..basuh baju sekolah sendiri..
sebab musabab kena denda..
lengan tangan baju kena sambal nasi lemak..
hi3..
Ibu dah pesan banyak kali jaga baju tue bila makan..
bukan nak zalim..tapi nak ajar kakak supaya tahu jaga kebersihan...
bak kata orang2 tua..
kalau nak dapatkan sagu kena pecahkan ruyung..
So..peringatan untuk kakak...

p/s: kesian gak bila tengok dia bersungguh2 berus baju tue..pastu siap telentang kat bilik air..licin kan..sape suruh berlari..dah kena baru tau..baru nak beringat..hu3.. :)

Perjalanan Hidup Kami

Daisypath Anniversary tickers